Hava Durumu

Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Panama

Elemelerde aldığı şaşırtıcı sonuçlarla ABD'yi kupadan düşüren Panama tarihinde ilk kez şampiyonada olacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2018 06:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2018 06:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Panama

DÜNYA YENİ TANIŞIYOR

Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) Elemeleri'nden Dünya Kupası vizesini tarihinde ilk kez alan Panama'nın Rusya'ya giden yolda ilginç bir hikâyesi var. Elemelerde Kosta Rika ile oynadığı maçta auta çıkan topun skandal bir hakem kararı ile gol olarak geçerli sayılması sonucu rakibini 2-1 yenen Panama bu sonuçla, son karşılaşmasında Trinidad Tobaca'yi yine aynı skorla mağlup olan ABD'nin 1986'dan bu yana ilk kez Dünya Kupası'nın dışında kalmasında rol oynadı.

3,5 milyon nüfusa sahip orta Amerika ülkesinin 7.850.000 Euro piyasa bedelindeki ulusal takımında yer alan oyuncuların bir kısmı ülke liginde top koştururken, bir bölümü de Uruguay ve Şili kulüplerinde forma giyiyor. Panama'nın dünya kupası biletini almasının ardından ülkede 1 gün resmi tatil ilan edilirken, ABD ile oynanan eleme karşılaşmasında son 20 dakika oyuna giren 33 yaşındaki Amilcar Henriquez'in cinayete kurban gitmesi Panama'da büyük bir üzüntüye neden oldu.

HOCASI:  Hernan D. Gomez

2014'te takımın başına geçen 62 yaşındaki hoca Dünya Kupası'nda üç farklı takımda (Kolombiya-Ekvador-Panama) görev yapan ikinci teknik adam unvanına sahip oldu.

YILDIZI: Gabriel Torres

Mili formayla 71 maçta 15 gol atan 30 yaşındaki santrfor ülke liginde Huachipato'de sergilediği olumlu performans ile Panama'nın en önemli kozlarından.

KADRO:

Kaleci: Jose Calderon (Chorrillo), Jaime Penedo (Dinamo Bükreş), Alex Rodríguez (San Francisco)

Defans: Azmahar Ariano (Patriotas), Felipe Baloy (Municipal), Harold Cummings (Earthquakes), Eric Davis (Dunajska Streda), Fidel Escobar (Red Bulls), Adolfo Machado (Houston Dynamo), Michael Murillo ( Red Bulls), Luis Ovalle (Olimpia), Francisco Palacios (San Francisco), Richard Peralta (Alianza), Roman Torres (Seattle Sounders)

Orta Saha: Ricardo Avila (Gent), Edgar Barcenas (Cafetaleros), Ricardo Buitrago (Municipal), Miguel Camargo (Universidad), Adalberto Carrasquilla (Tauro), Armando Cooper (Chile), Anibal Godoy (San Jose Earthquakes), Gabriel Gomez (Bucaramanga), Jose Gonzalez (Union Comercio), Cristian Martínez (Columbus Crew), Valentin Pimentel (Plaza Amador), Alberto Quintero (Lima), Jose Rodríguez (Gent)

Forvet: Abdiel Arroyo ( Alajuelense), Rolando Blackburn (Chorrillo), Ismael Diaz (Deportivo La Coruna), Jose Fajardo (Independiente), Roberto Nurse (Mineros Zacatecas), Blas Perez (Municipal), Luis Tejada (Sports Boys), Gabriel Torres (Huachipato)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.