Hava Durumu

Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Peru

Dünyanın en çok sevilen ve efsane olarak nitelenen formanın sahibi Peru 36 yıl sonra kupada huzurlarda.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2018 06:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2018 06:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Peru

Beyaz üzerine çapraz inen kırmızı bant çizgisiyle dünyanın en çok sevilen formalarından birine sahip olan Peru 5. kez katılacağı bu turnuvada daha önce çeyrek final (1970) oynamıştı.                                        

Kıtalararası play-off 0-0'ınrövanş karşılaşmasında Yeni Zelanda'yı 2-0 yenen Peru, Dünya Kupası biletini alan son takım(32) oldu. En son 1982'de Dünya Kupası finallerinde yer alan Peru'nun bu başarısı nedeniyle ülkede resmi tatil ilan edildi.                                                                                                                                                                            

İki yıl önce Bursaspor'da oynayan Luis Advincula'nın da yer aldığı Peru milli takımının tanınmasında dünya kupalarında attığı 11 golle futbolseverlerin gönlünde taht kuran efsane oyuncu Teofilo Cubillas'ın büyük katkısı var. Güney Amerika'da yaşamış 'la Blanquirroja' olarak tanınan Kırmızı Beyazlılar anlamına gelen yerli bir halkın adıyla çağrılan Peru'nun en önemli golcü silahlarından biri olan Paolo Guerrero'yu uyuşturucu kullandığının tespiti sonrası FIFA tarafından 1 yıl süreyle sahalardan men edilmesi nedeniyle kaybetmişti.

HOCASI: Ricardo Gareca    

                                                                                                                                                                    

2015 Şubat'ında göreve gelen Ricardo Gareca, Peru Milli Takımı'nın başında 39 maça çıktı. 60 yaşındaki Arjantinli teknik adam bu karşılaşmalarda 18 galibiyet, 10 beraberlik, 11 mağlubiyet aldı.

YILDIZI: Jefferson Farfan

İlerleyen yaşına(34) rağmen Peru'nun hâlâ en önemli yıldızı konumunda. Yeni sezon için adı Galatasaray'la anılan  oyuncu, milli takımla 69 maçta 19 kez rakip fileleri havalandırdı.

Kaleci: Carlos Caceda (Veracruz), Jose Carvallo (UTC Cajamarca), Alejandro Duarte (Universidad Porres)

Savunma: Christian Ramos (Veracruz), Miguel Araujo (Alianza Lima), Luis Abram (Velez Sarsfield), Alberto Rodriguez (Junior FC), Miguel Trauco (Flamengo), Nilson Loyola (FBC Melgar), Luis Advincula (Lobos BUAP), Aldo Corzo (Deportes)

Orta Saha: Anderson Santamaria (Puebla FC), Pedro Aquino (Lobos BUAP), Renato Tapia (Feyenoord), Yoshimar Yotun (Orlando City), Paolo Hurtado (Vitoria Guimaraes), Christian Cueva (Sao Paulo), Cristian Benavente (RSC Charleroi), Sergio Pena (Granada), Roberto Siucho (Universitario de Deportes), Beto da Silva (Argentinos Juniors), Edison Flores (Aalborg), Andre Carrillo (Watford),

Forvetler: Raul Ruidiaz (Monarcas Morelia), Jefferson Farfan (Lokomotiv Moskova), Andy Polo (Portland Timbers)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.