Hava Durumu

Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Polonya

Dünya Şampiyona'sı için taraftarının komşu ülke Rusya'ya çıkarma yapmaya hazırlandığı Polonya'nın en büyük güvencesi seyirci desteği.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2018 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2018 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Polonya

VARŞOVA-MOSKOVA HATTI

2006'dan sonra ilk kez Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan Polonya elemelerde 10 maçın 8'ini kazanıp Danimarka ve Romanya gibi güçlü rakipleri şampiyonadan saf dışı ederek Rusya vizesi aldı. Daha önce 7 kez katıldığı şampiyonada 1974/1982 yıllarında üçüncülük sevinci yaşayan Kırmızı Beyazlılar finale ulaştığı EURO2016 kadrosunu koruyarak bu turnuvaya geliyor.

283 milyon avro piyasa değeri olan ve FIFA Dünya klasmanında 10. sırada bulunan Polonya'ya dengeli bir grupta yer alması nedeniyle otoriteler liderlik ihtimalinin yüksek olduğu görüşünde birleşiyor. Ülke bazında Polonya ile Rusya arasındaki mesafenin kısa olması nedeniyle taraftarların şampiyonaya akın edeceği iddiaları giderek ağırlık kazanırken 'Takımımız yabancı sahada oynama sıkıntısı yaşamayacak' şeklinde taraftar görüşleri medyada çok sıkça yer aldı.

HOCASI: Adam Nawalka

2013 yılının Kasım'ından bu yana 45 maça çıkan 61 yaşındaki hoca 24 galibiyet alırken, 14 beraberlik ve 7 yenilgi ile sahadan ayrıldı.

YILDIZI:  Lewandowski

Elemelerde rakip fileleri 16 kez sarsarak bir rekora imza atan Bayern Münih'in 29 yaşındaki yıldızı milli formayla da 93 maçta 52 gol kaydetti.

KADRO:

Kaleciler: Bartosz Białkowski (Ipswich Town), Lukasz Fabianski (Swansea City), Lukasz Skorupski (Roma), Wojciech Szczesny (Juventus )

Defans: Jan Bednarek (Southampton), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Thiago Cionek (SPAL), Kamil Glik (AS Monaco), Marcin Kaminski (Stuttgart), Tomasz Kedziora (Dynamo Kiev), Lukasz Piszczek (Dortmund), Artur Jedrzejczyk (Warsaw), Michal Pazdan ( Warsaw)

Orta Saha; Pawel Dawidowicz (Palermo), Przemyslaw Frankowski (Bialystok), Jacek Goralski (Razgrad), Kamil Grosicki (Hull City), Damian Kądzior (Zabrze), Grzegorz Krychowiak (West Albion), Rafal Kurzawa (Zabrze), Karol Linetty (Sampdoria), Maciej Makuszewski (Lech Poznan), Krzysztof Mączynski ( Warsaw), Slawomir Peszko (Lechia Gdańsk), Maciej Rybus (Lokomotiv Moscow), Sebastian Szymanski (Warsaw), Piotr Zielinski (Napoli), Szymon Żurkowski (Zabrze)

Forvet;  Dawid Kownacki (Sampdoria), Robert Lewandowski (Bayern Munich), Arkadiusz Milik (Napoli), Krzysztof Piątek (Cracovia), Lukasz Teodorczyk (Anderlecht), Kamil Wilczek (Brondby )

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.