Hava Durumu

Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Portekiz

Dünya starının kaptanlığındaki Portekiz yıldızlardan oluşan kadrosuyla grupta ezeli ve ebedi rakibi İspanya ile çekişecek.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2018 06:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2018 06:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Portekiz

Ronaldo ve çetesi...

2002 sonrası son 4 şampiyonaya katılan Portekiz'in 7 kez boy gösterdiği Dünya Kupası arenasında en büyük başarıyı 1966'da üçüncü olarak kazandı.  Beşiktaş'tan Ouerasma, Fenerbahçe'den Luis Neto, Göztepeli kaleci Beto'yu kadrosunda barındıran takımda Real Madrid'in dünya markası starı Cristiano Ronaldo'nun 'onlar benim çetem' diye tanımladığı Andreas Silva, Moutinho, Guerreiro, Bernardo Silva gibi Avrupa'nın majör takımlarında forma giyen yıldız oyuncular bulunuyor.  Cüneyt Çakır'ın yönettiği B Grubu elemeleri son maçında üç puan önde olan İsviçre'yi konuk eden Portekiz rakibini 2-0 yenerek puanları eşitleyip averajla lider olarak turnuvaya gitmeyi başardı.  Yaşlanan kadrosuyla birlikte tecrübesi artan ekibin Ronaldo'nun ekstra motivasyonuyla ezeli ve ebedi rakibi İspanya ile birlikte grup birinciliği için çekişeceği tahmin ediliyor. Ülkenin özgün müziğinden esinlenerek taraftarların 'Fadocular' tanımlaması ile çağırdığı Portekiz'in öncelikli hedefi çeyrek finale kalabilmek...   

KADRO:

Kaleciler: Anthony Lopes (Lyon), Beto (Göztepe) , Rui Patricio (Sporting)

Savunma: Bruno Alves (Rangers), Cedric Soares (Southampton), Mario Rui (Napoli), Joao Cancelo (Inter), Jose Fonte (Dalian Yifang), Raphael Guerreiro (Dortmund), Rolando (Marsilya), Luis Neto (Fenerbahçe)

Orta Saha: Adrien Silva (Leicester), Andre Gomes (Barcelona), Bruno Fernandes (Sporting), Joao Mario (West Ham), Joao Moutinho (Monaco), Manuel Fernandes (Lokomotiv), Ruben Neves (Wolverhampton), William Carvalho (Sporting)

Forvetler: Andre Silva (Milan), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Gelson Martins (Sporting), Gonçalo Guedes (Valencia),Ricardo Quaresma (Beşiktaş)

HOCASI: Fernando Santos

2014 Eylül'ünden beri görev yapan deneyimli teknik adam Portekiz'i tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonluğuna (Euro 2016) taşımıştı. 63 yaşındaki Santos Milli Takımı'nın başında çıktığı 46 maçta 31 galibiyet, 7 beraberlik 8 de yenilgi aldı.

YILDIZI: Cristiano Ronaldo

Kimine göre dünyanın en iyisi, kimine göre ise en iyi ikincisi.  Real Madrid'de olduğu gibi Portekiz milli takımında da bütün yükü omuzlarında hissedeceği bir dönemde takımıyla  kupayı kazanarak 'tartışmasız bir numara' olduğunu dünyaya kabul ettirmenin peşinde. O'nu izlemek büyük bir keyif olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.