Hava Durumu

Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Sırbistan

Karadağ'dan ayrıldıktan sonra tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katılacak Sırbistan'da öncelikli hedef gruptan çıkma mücadelesi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2018 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2018 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Sırbistan

SİFTAH YAPACAKLAR 

Daha önce Yugoslavya Federasyonu, ardından da Sırbistan & Karadağ'ın parçası olan ülke, 2006'da bağımsızlığını kazandı ve o günden bu yana ilk kez Dünya Kupası'nda yer alacak. Taraftarı tarafından 'Beyaz Kartallar' olarak çağrılan Sırbistan Milli Takımı 2009 Avrupa Şampiyonluğu'nun ardından Sırp gençlerini artık dünya futbol pazarında hatırı sayılır bir noktaya çıkardı. 6 takımın yer aldığı elemelerde grup birincisi olarak Rusya vizesini kapan Beşiktaşlı Tosic'in de yer aldığı Sırbistan'a güçlü rakipleri nedeniyle turnuvada fazla şans tanınmıyor. Futbol Federasyonu Başkanı Slavisa Kokeza'nın, ulusal takımı direkt olarak Rusya'daki şampiyonaya katılmasını sağlayan teknik direktör Slavoljub Muslin'i, kendisini takıma almadığı için kovduğu söylentileri ise dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Amatör futbolcu olan başkan Kokeza'nın Gürcistan'ı 1-0 yendikleri maçta kadroya girerek son anlarda forma giyme talebinin reddedilmesi sonrası böyle bir karar aldığı iddia edildi.

HOCASI: Mladen Krstajic

Ekim 2017'de Muslin'in yerine gelen ve kariyerinin ilk teknik adamlık deneyimini milli takımla verecek olan 44 yaşındaki hoca henüz resmi maça çıkmadı.

YILDIZI: Nemanja Matic

Kadroda Kolarov, Ivanovic gibi birçok üst düzey oyuncu olsa da Manchester United için ter döken 30 yaşındaki futbolcu orta alanda takımın yükünü omuzlayacak.

KADRO:

Kaleci: Vladimir Stojkovic (Partizan), Predrag Rajkovic (Maccabi Tel-Aviv), Marko Dmitrovic (Eibar)

Savunma: Branislav Ivanovic (Zenit), Aleksandar Kolarov (Roma), Antonio Rukavina (Villareal), Ivan Obradovic (Anderlecht), Matija Nastasic (Schalke), Dusko Tosic (Beşiktaş), Nikola Maksimovic (Spartak Moskova), Dusan Basta (Lazio), Milos Veljkovic (Werder Bremen)

Orta Saha: Dusan Tadic (Southampton), Nemanja Matic (Manchester United), Adem Ljajic (Torino), Luka Milivojevic (Crystal Palace), Filip Kostic (Hamburg), Andrija Zivkovic (Benfica), Mijat Gacinovic (Eintracht Frankfurt), Marko Grujic (Cardiff City), Nemanja Maksimovic (Valencia)

Forvetler: Aleksandar Prijovic (PAOK), Aleksandar Mitrovic (Fulham)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.