Hava Durumu

Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Tunus

Beşinci kez katılacağı Dünya Kupası'nda mütevâzi kadrosuyla sürpriz arayacak olan Tunus 1 Haziran'da Türkiye ile hazırlık maçı oynayacak.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2018 06:44
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2018 06:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Tunus

Afrika elemelerinde Demokratik Kongo'yu bir puanla geçerek grubunu lider tamamlayan Tunus daha önce 4 kez yer aldığı ve ilk turda elendiği şampiyonaların ardından bu turnuvada İngiltere ve Belçika gibi güçlü rakiplerle mücadele edecek.                                                               

54.750. 000 avro piyasa değerindeki kadrosunda oyuncuların büyük bir bölümü ülke kulüplerinde top koştururken, bir kısmı da ağırlıklı olarak Fransa, İtalya ve İngiltere liglerinde forma giyiyor.

1978'de Arjantin'de düzenlenen organizasyonda Meksika'yı 3-1 yenerek Afrika kıtasından alınan ilk galibiyetin sahibi sıfatıyla tarihe geçen ve formasındaki armanın simgesi ile Kartaca Şahinleri adıyla anılan Tunus 2004'te ev sahipliğini yaptığı Afrika Uluslar Kupasını kazanmıştır.                                                                                       

Rusya'daki yaklaşan şampiyona öncesi hazırlık kapsamındaki maçlarından ikincisini 1 Haziran'da Cenevre'de Türkiye ile yapacak olan Afrika temsilcisi FIFA Dünya klasmanında 14. sırada bulunuyor.

HOCASI: Nabil Maaloul

Daha önce Kuveyt'i çalıştıran 56 yaşındaki teknik adam 2017 Nisan'ında göreve geldiği milli takımla 2 maçtan 1 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

YILDIZI: Wahbi Khazri  

                                                                                                                                                                            

Fransa Lig 1 kulübü Rennes'de kiralık olarak oynayan 27 yaşındaki futbolcu milli formayla 37 maçta 12 gole imza attı.

Kaleciler: Mathlouthi Aymen (Al Batin), Cherifia Moez (ES Tunis), Mustapha Farouk (Suudi Arabia), Moez Hassen (LB Chateauroux)

Defans: Hamdi Nagguez (Zamalek), Dylan Bronn (Gent), Rami Bedoui (ES Setif), Yohan Olouane (Leicester City), Ben Youssef (Kasımpasa) Yessine Meriah (Sfaxien), Bilel Mohsni (Dundee United), Khalil Chammam (ES Tunis), Oussama Haddai (Dijon), Ali Maaloul (Al Ahly);

Orta Saha:  Elyess Skhiri (Montpellier), Mohamed Amor (Al Ahly), Ghaylene Chalali (ES Tunis), Karim Laaribi (Cesena), Ferjani Sassi (Al Nassr), Ahmed Khlil (Club Africain), Seifeddine Khaoui (Troyes), Mohamed Arbi (Tours);

Forvet: Fakhreddine Ben Youssef (Al Ittifaq), Anice Badri (ES Tunis), Bassem Srarfi (Nice), Ahmed Akaichi (Al Ittihad), Wahbi Khazri (Rennes), Naim Sliti (Dijon), Sabeur Khlifa (Club Africain).

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.