Hava Durumu

Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs aşısıyla ilgili moral bozan açıklama!

Koronavirüs aşısıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nden son dakika açıklaması geldi. DSÖ Sözcüsü Harris yaptığı açıklamada "Gelecek yılın ortasına kadar (Kovid-19 için) yaygın bir aşılama görmeyi beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2020 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2020 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs aşısıyla ilgili moral bozan açıklama!

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Covid-19 aşı çalışmalarında uzun yol katetmiş 6-9 çalışma olduğunu, bunların Faz III klinik denemelerine girdiğini aktardı.

Harris, Covid-19 aşısının etkisi ve güvenliği konusunda titiz kontroller yapılmasının önemine işaret ederek, "Bu aşama (Faz III klinik denemeleri), daha uzun sürmeli. Çünkü, aşının gerçekten ne kadar koruyucu ve güvenli olduğunu görmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Aşı çalışmalarının her aşamasında "güvenlik" prosedürlerinin uygulanması gerektiğini bunun da süreci uzattığını ifade eden Harris, dünya genelinde aşı üreticilerinin zamana karşı yarıştığını söyledi.

Harris, "Ancak gerçekçi zaman dilimi açısından, gelecek yılın ortasına kadar (Covid-19 için) yaygın bir aşılama görmeyi beklemiyoruz" diye konuştu.

Sözcü Harris, ayrıca DSÖ olarak dünyanın her köşesinde insanların Covid-19 aşısına erişimini sağlamak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.