Hava Durumu

Dünya Sağlık Örgütü'nden kritik 'Türkiye' açıklaması: 'Endişeliyiz'

Dünya Sağlık Örgütü bugün düzenlediği basın toplantısı ile Avrupa'daki corona virüsü vakalarını değerlendirdi. Toplantıda açıklamalarda bulunan DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge, "Türkiye'de geçen hafta virüsün yayılmasında dramatik bir artış olmasından dolayı endişeliyiz ve vakaların çoğu İstanbul'da" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2020 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2020 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Sağlık Örgütü'nden kritik 'Türkiye' açıklaması: 'Endişeliyiz'

Birleşmiş Milletler çatısı altında çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa'dan sorumlu direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge bugün düzenlediği sanal toplantıda Avrupa'daki koronavirüsü bilgilerini kamuoyu ile paylaştı.

Ülkeler hakkındaki veri ve yorumlarını paylaşan Dr. Kluge, "Türkiye'de geçen hafta virüsün yayılmasında dramatik bir artış olmasından dolayı endişeliyiz. Vakaların yüzde 60'ı İstanbul'dan raporlandı" dedi.

İspanya ve İtalya hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Kluge, "Her iki ülkede de günlük ölüm sayısı azalarak eşitleniyor. Almanya'da da geniş kapsamlı kamu sağlığı önlemleri alındıktan 10 gün sonra düşüş yaşandı" dedi.

Dr. Kluge, Avusturya, Hollanda ve İsviçre'de de iyi bir ilerlemenin gözlendiğini dile getirdi.

Dr. Kluge, "Bizim bu maratonda çok yolumuz var ve virüsle mücadelede yaptığımız atılım ve ilerlemeler aşırı derecede kırılgan. Bizim bu işte bir sona geldiğimiz ve sürecin bittiğini düşünmek çok tehlikeli bir şey. Bu virüs bir hataya ya da rahatlığa alan bırakmıyor. Stratejimizi değiştirmek, sokağa çıkma yasak ve kısıtlamalarını gevşetmek ya da fiziksel olarak uzak durma önlemlerini bırakmadan önce çok dikkatlice düşünülmeli" dedi.

BAKAN KOCA DA UYARMIŞTI

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 5 Nisan'da 81 ilin sağlık müdürleri ile video konferans görüşmesi gerçekleştirmişti. Pozitif vakaların temaslılarının taranması konusunda hızlı hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Koca, "Bu dönemde temas içinde olan kişileri izole edemezsek, hastalığı kontrol altına alma şansımız olmaz" demişti.

YeniDönem mobil uygulamasını Google Play ya da App Store üzerinden indirdikten sonra haberlere dilediğiniz zamanda ve mekan sınırlaması olmadan ulaşabilmenin keyfini yaşayın.

Google Play için tıklayınız!

App Store için tıklayınız!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.