Hava Durumu

Dünya tarihi Türklerle yazılmaya başlandı

Ön Türklerin ortaya çıkışı ile Dünya Tarihi yazılmaya başlandı. Asya steplerinde ortaya çıkan bu toplum, tarihin sonraki evrelerinde Dünya medeniyetini inşa edecektir.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya tarihi Türklerle yazılmaya başlandı

Türk tarihinde son 100 yılda gün yüzüne çıkartılabilmiş ve günümüz teknik imkânlarıyla ana hatlarına kısmen de olsa ayrıntılarıyla vakıf olabildiğimiz ilk Türk toplumu Ön Türk'ler olarak bilinir. Ön Türkler, Türk olarak tanımladığımız etnik kimliğin kökenlerini teşkil eden unsurlardır. Bu toplum o dönemde kendilerine Türk sıfatını koymuş olmasa da binlerce yıl sonra Türk kimliğini oluşturan genetik, etnik, kültürel, dini ve toplumsal temeller Ön Türk'ler döneminde inşa edilmiş ve günümüze kadar Türk'ler tarafından miras olarak kabul edilerek yaşatılmıştır.

TÜREMİŞ IRK

Ön Türk'lerin genetik soy ağacı incelendiğinde, 1. derecede esas ırklardan olan 'Beyaz' Irk ile 2. derecede 'Melez' ırklardan olan Amerind'lerin akrabalık bağı neticesinde ortaya çıkmış 3. derecede 'Türemiş' bir ırktır. Ön Türk'lerin tarih sahnesine çıkışı da Taş Çağı ve Buzul Çağı'nın sona ermesinden kısa bir süre sonra olmuştur.

ÖRGÜTLENME BAŞLADI

İnsanoğlu, Buzul Çağı'nın sona ermesiyle birlikte hızla çoğalmış ve insanlık tarihinin ortaya çıkışını sağlamıştır. Bu oluşum süreci içerisinde de insanlık önce genetik olarak ayrışmış sonrasında da kültürel değerlerini ve toplumsal yaşayış şekillerini edinerek örgütlenmeye başlamıştır.

İLK RESİMLER

Ön Türkleri oluşturan ırklardan biri olan Beyaz Irk, M.Ö. 70 binli yıllarda Afrika'dan Asya'ya göç ederek burayı mesken edinmişler, M.Ö. 40 binlerde genetik olarak diğer ırklardan ayrı nitelikler kazanarak burada yayılmış kadim ırklardan biri haline gelmiştir. Beyaz ırk, Asya'daki varlığını devam ettirirken ilk resimleri çizerek bu resimlere anlamlar yüklemiş, sonrasında damgalara ve yazıya dönüştürmüştür. 

KIZIL DERİLİLER TÜRK MÜ?

Ön Türk'lerin atalarından bir diğeri de 'Amerind'ler...' yani Kızıl Derililer olarak tanımladığımız Amerikan yerlilerinin atalarıdır. Amerindler, Kuzey bölgelerinde yaşayan Sarı ırk ile Beyaz ırkın akrabalık bağları neticesinde oluşmuş ilk Melez ırkdır. Amerindler, M.Ö. 25.000'li yıllarda ortaya çıkarak bir bölümü kuzeyden Bering Boğazı üzerinden Amerika'ya göç etmiş, diğer bir kısmı Asya'da kalarak varlığını devam ettirmiştir.

AVRASYALI TÜRKLER

Beyaz ırk ve Amerind'lerin ilk akrabalık bağı da M.Ö. 8 binlerde gerçekleşir. Buzul Çağı'nın tamamen sona ermesinin ardından yeryüzünde akarsular, göller, dereler oluşur. İnsanoğlunun en önemli yaşam kaynağı olan suyun etrafında insanlık da toplanarak birlikte hareket etmeye başlar. Bu dönemde Aral gölü de yoğun olarak ilgi gören yerleşkelerden biri haline gelmişti. Bu bölgenin yerlileri olan Beyaz ırk, Aral gölü etrafında varlıklarını devam ettirmekteyken, kuzey bölgeden de Amerind'lerin bir bölümü bu bölgeye göç etmiştir. Söz konusu dönemde Amerind'ler ile Beyaz ırk aynı coğrafyayı paylaşarak akrabalık bağı kurulur. Bu akrabalık bağı, ilk Ön Türk kolunu meydana getirir. Bu kol, Beyaz ırk ile Amerind'lerin sosyal yaşantısı, dini inançları ve genetik özelliklerinin bir karışımı halinde yeni bir etnik yapı oluşturur. Ön Türk tarihindeki en derin izler bu yeni toplumun eseridir. Bu kol, tarihin sonraki evrelerinde Sümerler, Sakalar, Tirikler, Hurriler ve Etrüskler olarak karşımıza çıkartacaktır. Bu sebeple bu kola Avrasyalı Ön Türk'ler deniliyor.

ASYALI TÜRKLER

Amerind'lerin bir kolu Aral gölün göç ederken bir kısmı da göç hareketine devam ederek, Baykal gölü ile Tanrı Dağları arasında bulunan geniş coğrafyaya yerleşir. Binlerce yıl bu bölgede varlıklarının devam ettiren Amerindler, bu gölgenin yerlileri haline gelir. Asya içlerinde varlıklarını sürdüren Beyaz ırk, kuzeye doğru göç ederek Tanrı Dapları etrafında yaşayan Amerindler ile bir araya gelir. Amerindlerin çoğunlukta, Beyaz ırkın ise azınlıkta olduğu bu toplum zaman içerisinde evlilikler ile tek toplum haline gelir. Amerindler'in Beyaz ırk ile karışan toplumları Asya Türkleri olmuş, Beyaz ırk ile karışmayan Amerindler ise Tanrı Dağları'nın doğusuna doğru ilerleyerek burada Sarı ırk ile karışıp Moğolların, Sienpilerin, Tibetlilerin, Asya halklarının ataları olan toplumları inşa ettiler. Bu kol, tarihin sonraki evrelerinde Hunlar, Göktürkler, Uygurlar, Karahanlılar v.b. İlk Türk Devletleri ile karşımıza çıkacaktır. Bu sebeple bu kola Asyalı Ön Türk'ler deniliyor.

DİP NOT: M.Ö. bin 500'lü yıllarda Asyalı Ön Türk Kolu ayrı bir ırk haline gelmiştir. M.Ö. 8 binlerde Aral gölünde ortaya çıkan Avrasyalı Ön Türk kolu ise , M.Ö. 3 bin 500'lü yıllarda Sümer Devletini kurmuş, M.Ö., 2 binlerde Sümer Devleti'nin yıkılması ile de Asya'ya göç ederek Asya'da bulunan Ön Türk kolu ile birleşerek Türk kimliğini ortaya çıkarmışlardır.

KAYNAK: www.türktarihim.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.