Hava Durumu

Dünyayı ayağa kaldıracak iddia! Koronavirüs laboratuvardan mı yayıldı?

Bilim adamları, ölümcül virüsün Wuhan'dan 300 metre ötedeki araştırma laboratuvarında çıkmış olabileceğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2020 23:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2020 23:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünyayı ayağa kaldıracak iddia! Koronavirüs laboratuvardan mı yayıldı?

Pekin destekli Güney Çin Teknoloji Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Wuhan Hastalık Kontrol Merkezi'nin (WHCDC), Hubei eyaletindeki bulaşmayı ortaya çıkarabileceğini söyledi.

Akademisyenler Botao Xiao ve Lei Xiao tarafından kaleme alınan makalede, korono virüsünün kaynağının WHCDC'deki labaratuvarda tutulan 605 hayvan olduğu iddia edildi.

Öte yandan yarasaların bir keresinde bir araştırmacıya da saldırdığını ve yarasaların kanını bir araştırmacının üzerine bulaştığını gördüklerinden bahsetti.

Raporda Wuhan'nın deniz pazarından 600 mil uzakta bulunan yarasaların olabileceği ifade edildi. Yunnan ve Zhejiang bölgesinden uçan yarasaların olma olasılığının düşük olduğu ifade edildi.

Ayrıca yerel halkın da bu yarasaları yediğine dair çok az kanıt var. Bunun yerine WHCDC'den birkaç yüz metre ileriden gelmiş olabileceği yazarlar tarafından belirtildi. Rapora göre WHCDC'deki araştırmacılardan birinin, yarasanın kanının cildine değmesinden sonra iki hafta boyunca karantinaya alındığını açıkladı. Aynı adam, bir yarasa üzerinde idrar yaptıktan sonra kendini karantinaya aldı.

Ayrıca araştırmacılar bir kene keşfetti. Bu kenenin bir hayvandan diğer hayvana enfeksiyonları taşıyabilme yeteneğine sahip olduğunu vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.