Hava Durumu

Dünyayı ayağa kaldıran olaya özür geldi!

ABD'de, bir siyahi vatandaşın, at üstündeki iki beyaz polis arasında ipe bağlanarak yürütülmesi dünyada büyük tepki çekmişti. Fotoğrafın yayılması üzerine ABD polisi özür diledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2019 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2019 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünyayı ayağa kaldıran olaya özür geldi!

ABD'nin Teksas eyaletinde at üzerindeki iki beyaz polisin bir siyahi adamı iple bağlayarak yürütmesini gösteren fotoğrafın internette yoğun tepki çekmesinin ardından polis yetkilileri özür diledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Galveston Polis Şefi Vernon Hale, bu tekniğin bazı durumlarda kabul edilebilir olduğunu fakat "polislerin bu olayda yanlış karar verdiğini" söyledi.

Hale, polislerin niyetinin kötü olmadığını ama yine de bu tekniğin uygulanmasını önlemenin yeni politikaları haline geldiğini açıkladı.

Sosyal medya kullanıcıları bu fotoğrafı kölelik dönemlerinden kalma görüntülere benzetmişti.

Galveston Emniyet Müdürlüğü, fotoğraftaki siyah adam olan Donald Neely'nin özel mülkiyetin ihlali suçundan gözaltına alındığını açıklarken "bu tür bir uygulamanın olumsuz algılar yarattığını anladıklarını" belirtti.

Yetkililer Neely'nin ellerinin iple bağlanmadığını, ipin eline bağlanan kelepçeye takıldığını söyledi.

Polis Şefi Hale, maruz bırakıldığı bu uygulama nedeniyle Neely'den özür diledi ve ekledi:

"Polisler uygun bir araç gelene kadar bekleyebilirdi. Hemen gözaltı politikalarımızı güncelleyerek bu uygulamanın kaldırılması kararını aldık. Atlı polislerin kullandığı tüm yöntemleri gözden geçireceğiz."

BBC'ye konuşan Galveston Adalet Koalisyonu adlı sivil toplum kuruluşunun direktörü olan Leon Philips, "Söz konusu kişi beyaz olsaydı ona kesinlikle böyle davranmazlardı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.