Hava Durumu

Dünyayla hiçbir teması olmayan kabile, ABD'li misyoneri ok ve yayla öldürdü!

Kuzey Sentinel Adası'nı ziyaret eden bir ABD vatandaşı, dünyanın geri kalanıyla hiçbir teması olmayan kabile üyeleri tarafından öldürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2018 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2018 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünyayla hiçbir teması olmayan kabile, ABD'li misyoneri ok ve yayla öldürdü!

Hindistan'ın Andaman ve Nikobar Adaları'na bağlı Kuzey Sentinel Adası'na ayak basmak, ABD vatandaşı John Allen Chau'nun canına mal oldu.

Misyoner olduğu söylenen Chau, Kuzey Sentinel Adası'nda dünyanın geri kalanıyla hiçbir temasa girmeden, koruma altında ve dokunulmazlığa sahip olarak yaşayan Sentinel kabilesinin üyeleri tarafından öldürüldü.

BBC'nin Hint medyasından aktardığına göre, ABD vatandaşını tekneyle adaya götüren balıkçılar, adamın yerliler tarafından ok ve yayla öldürüldüğünü söyledi.

Hindistan'da Andaman ve Nikobar Adaları'nın yerli halkıyla temasa geçilmesi yasak. ABD vatandaşını yasaları çiğneyerek adaya götürmekle suçlanan 7 balıkçı gözaltına alındı.Hindistan hükümeti 2017'de çıkardığı bir yasal düzenlemeyle Andaman kabilesinin fotoğraflarının çekilmesini de yasaklamıştı.

Bu yasal düzenlemeler nedeniyle ABD'li misyoneri öldürenlerin polis tarafından yakalanıp yargı önüne çıkarılması mümkün değil.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir Hindistan yetkilisi, "Yerliler ok atmaya başlamış, ancak adam buna rağmen ilerlemeye devam etmiş. Balıkçılar yerlilerin adamın boynuna ip dolayıp bedenini sürükleriklerini gördüklerini anlattı. Onlar da korkup kaçmışlar" dedi.

BBC Hintçe Servisi'nden Subir Bhaumik, "Polis için zor bir iş. Yerlileri gözaltına dahi alamazlar. Yasalara aykırı" değerlendirmesini yaptı.

Andaman kabilelerinin korunması için dünya çapında kampanyal yürtülüyor. 'Jarawa' ve 'Sentinelese' olarak adlandırılan iki kabile hâlâ avcı-toplayıcı halklar olarak yaşıyorlar. Dış dünyayla temasa geçmeleri halinde salgın hastalıklara yakalanıp ölebilecekleri uyarıları yapılıyor.

Kabile halklarının bağışıklık sisteminin basit nezle virüslerine karşı dahi savunmasız olabileceği düşünülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.