Hava Durumu

Durdurulamıyor! Dolardan yeni rekor...

Bankalararası piyasada dolar 4,65'i gördü, euro da 5,49'u aşarak tarihi zirvesini yeniledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Durdurulamıyor! Dolardan yeni rekor...

Dolar ve eurodaki yüksek seyir devam ediyor. Bankalararası piyasada dolar/TL 4,6500 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.  Euro/TL ise 5,49'u aşarak rekorunu yeniledi. Euro gün içinde en yüksek 5,4935'i gördü. Sterlin de 6,25 lirayı aşarak 6.2587 lira ile yeni tarihi rekor düzeye ulaştı.

Dün 5.4142 ile rekor kıran euro/TL ise bugün bir zirve daha gördü. 5.4620'ye kadar çıkan euro/TL aynı dakikalarda 5.4550 seviyesindeydi.

ITCH AÇIKLAMASI YÜKSELİŞİ HIZLANDIRDI

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten gelen Türkiye değerlendirmesi sonrası kurdaki yükseliş hızlandı. Fitch açıklamasında,  "Söylemler riskleri artırıyor. Para politikası siyasi sınırlamalara maruz kalıyor. Para politikası bağımsızlığı kredi notunu baskılıyor" ifadelerine yer verildi.MERKEZ BANKASI BEKLENİYOR

Piyasalar sert satış baskısı nedeniyle Merkez Bankası'nın (TCMB) olası adımlarını yakından izliyor. Bankacılar ekonomi yönetiminin ve TCMB'nin güven tesisi adına bazı somut adımlar atması gerektiğine dikkat çekiyor.

Birçok bankacı TCMB'nin 7 Haziran'daki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında "hatırı sayılır" bir faiz artışı yapacağına kesin gözüyle bakarken, bazı bankacılar TCMB'nin bu tarihi de beklemeden bir adım atmak durumunda kalabileceğini belirtiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.