Hava Durumu

Durmuyor! Dolarda tarihi rekor...

Terör örgütleri adına casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan papaz Andrew Brunson'un 2 yıllık tutukluluğunun ev hapsine çevrilmesi sonrası ABD ile başlayan krizin, dolar/TL kuruna etkisi sürüyor. Kur, bu sabah saatlerinde 6.23'e ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2018 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2018 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Durmuyor! Dolarda tarihi rekor...

Dolar / TL, makro ekonomik verilerde bir değişim olmadığı halde ABD ile devam eden gergin ilişkilerde piyasaların beklentisine dönük bir gelişme yaşanmaması nedeniyle yukarı yönlü atağına devam ediyor.

Bu sabah saat 06:00'da 5.58 seviyesinde seyreden kur, üç saatlik süre içinde 6.23'e ulaştı.

Euro 6.63 TL olurken, sterlin de 7.35 TL'yi test etti.

Piyasalarda bugün yurt içinde cari denge verisi, yurt dışında ise İngiltere'de büyüme, ABD'de TÜFE rakamı takip edilecek.

Analistler, yükselişin devamında 5.8680 ve 6.0260 seviyesinin direnç olarak izlenebileceğini belirtiyor. Geri çekilmelerde ise 5.6050 ve 5.4230 destek oluşturabilir.

ERDOĞAN: ONLARIN DOLARI VARSA, BİZİM ALLAHIMIZ VAR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de yaptığı açıklamada "Bugün dünden daha iyiyiz, yarın bugünden de iyi olacağız. Hiç bundan endişeniz olmasın. Çeşitli kampanyalar sürdürülüyor. Bu kampanyalara kulak asmayın. Şunu unutmayın, onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allah'ımız var" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.