Hava Durumu

Düşen helikopterle ilgili hükümetten ilk açıklama!

4 askerin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Çok üzücü bir kaza. İlk gelen bilgiler acil iniş yaparken helikopterin düştüğü şeklinde. Gerekli soruşturma başlatıldı, çok yönlü araştırılıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2019 22:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2019 22:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Düşen helikopterle ilgili hükümetten ilk açıklama!

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Çelik'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

İSTANBUL'DA DÜŞEN ASKERİ HELİKOPTER

"Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Alınan tedbirlere yapılan uyarılara uyulmasının ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. MYK toplantımıza girerken acı bir haber aldık. Çekmeköy'de bir askeri helikopter düştü. Ve burada 4 şehidimiz var. Bu 4 şehidimize rahmet diliyoruz. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Çok üzücü bir kaza. İlk gelen bilgiler acil iniş yaparken helikopterin düştüğü şeklinde. Gerekli soruşturma başlatıldı, çok yönlü araştırılıyor.

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN BELİRLENMESİ

Genel merkezimizden giden arkadaşlarımız, gerek MYK gerek MKYK üyelerinden oluşan komisyon başkanlarımız bütün ilçelerde teşkilatla, adaylarımızla bir araya gelerek gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Böylece bir ilçenin, ilin bütün dinamiklerini yansıtan Belediye Meclis üye listelerinin çıkması için hassasiyet gösterilmiş oluyor. 

Biliyorsunuz MYK toplantımızda yerel seçim gündemimiz devam ediyor. Ayrıca tabi çeşitli yerlere giden arkadaşlarımızın çalışmalarıyla ilgili değerlendirmeler de ciddi şekilde MYK'mızda değerlendiriliyor. Bundan sonrası için daha güçlü şekilde, daha güçlü sonuçların ortaya çıkması için arkadaşlarımız görüşlerini belirtiyorlar.

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Geçtiğimiz haftalarda önem verdiğimiz gelişmelerden bir tanesi Kaşıkçı soruşturma kapsamında, BM Yargısız ve Keyfi İnfazla Özel Raportörü'nün ziyareti ve raporun yayımlanması olmuştur. Bu raporda elde ettikleri deliller ışığında, Kaşıkçı cinayetinin önceden tasarlanmış bir cinayet olduğu sonucuna varmışlar. Cinayet ve acımasız vahşetin delillerle ortaya konduğunu belirtiliyorlar. BM soruşturması halen devam etmektedir. 

Halen talep ettiğimiz işbirliği ile yeterli şekilde karşı karşıya değiliz. Suudi Arabistan tarafından tutuklananların yargılamasının İstanbul'da yargılanması gerektiğini söylüyoruz. Olumlu bir yanıt bulamadık. Buraya gelen Suud savcısı elimizde neler olduğunu öğrenme gibi amacın içerisine girmiştir. Biz açık çağrıyı bir kez daha yapıyoruz. Olayın sorumlularının, emir verenlerinin ortaya çıkması çerçevesinde güçlü bir soruşturma yürütülmelidir. BM tarafından yürütülen soruşturmayı önemsiyoruz. 

"MACRON FRANSA TARİHİ İLE YÜZLEŞMELİ"

Yine geçen haftalarda önemli bir gündem maddesi vardı. Bununla ilgili olarak da hem içerden hem yurt dışından soruyla karşı karşıya kaldık. Bu da Macron'un tarihi ve hukuki dayanaklardan yoksun bir açıklama yapmasıdır. Burada soykırım günü ilan etme yaklaşımı var. Bu tarihi dayanaktan yoksun yaklaşım, esasında Fransa yargı tarafından da reddedilmiş bir yaklaşımdır. Aldığı karar Fransa Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarıyla da çelişmektedir. Kararlara karşı da bir tutumdur. Trajik olan şu, tarihle yüzleşmekten bahsediyor. Bu tarihle yüzleşmek ifadesi Fransa için başka bir açıdan kullanılması gereken ifade. Biz sayın Macron'a bu yaptığının yanlış olduğu, eğer ısrar içerisindeyse Fransa'nın Cezayir'de Burkina Faso, Gine, Kamerun, Nijer, Senagal, Tunus ve Çad'da insanlığa karşı Fransız otoriterlerle işlenmiş suçlara bakmalı. Fransız yetkililer tarafından işlenmiş suçlar ortadayken tutup da tarihle yüzleşmek gibi bir tavrın arkasına sığınması tabi içerde politik sıkışma yaşayan Macron'un lobi desteği yaklaşımının neticesidir. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.