Hava Durumu

E Devlet soyağacı sorgulama açıldı

E- Devlet soyağacı sorgulama sayfası açıldı mı sorusu gündemde yerini korurken konuya ilişkin son haber gece yarısı geldi. e-Devlet alt-üst soyağacı sorgulama hizmeti, gece yarısı tekrar vatandaşların erişimine açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2018 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2018 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
E Devlet soyağacı sorgulama açıldı

E Devlet soyağacı sorgulama ekranı merakla bekleniyordu. Yeni uygulamanın duyurulmasının ardından gördüğü yoğun talep nedeniyle diğer uygulamalarda kullanılamaz hale gelmiş E Devlet sistemi tamamen kilitlenmişti. Uygulamanın tekrar açılmasıyla farklı bir uygulama da devreye sokuldu.  Alt-üst soy raporu"na vatandaşlarca yine yoğun ilgi gösterildi. e-Devlet üzerinden gece kullanıma açıldığı dakikadan itibaren bu sabah 08.00'e kadar 1 milyon 400 bin belge üretildi. Vatandaşlarca saatte yaklaşık 200 bin belge oluşturuldu.

Vatandaşlar, "www.turkiye.gov.tr" internet sitesinden talep oluşturarak "Alt-üst soy raporu"nu öğrenebilecek. Vatandaşların belgeyi edinebilmek için talep oluşturmasının ardından ekrana otomatik olarak "Alt-üst soy bilgisi talebiniz alınmıştır. Talep sıranıza göre alt-üst soy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğrulanmış cep telefonu numaranız veya e-posta adresine bilgilendirme yapılacaktır." mesajı geliyor.

HERKES SOYAĞACINI SORGULAYAMIYOR!

e-Devlet'te açılan soyağacı sorgulamada bazı teknik sorunlar da yaşanıyor. Vatandaşlar kolayca soyağacı bilgisini alabilirken, diğer yandan bazı vatandaşlar ise 'Alt ve Üst Soy belgeniz e-devlet üzerinden üretilememektedir. Lütfen belge temini için en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat ediniz." hata mesajıyla karşılaşıyor. Bunun sistemsel bir hatadan mı yoksa vatandaşa özel belge eksikliğinden mi kaynaklandığı ise şu an için bilinmiyor.

SOYAĞACINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.