Hava Durumu

Ecrin Sergisi, GaleriDeniz'de Açılıyor!

Topluma doğa sevgisini aşılamak ve farkındalık yaratmak amacıyla yeni bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçiyor: ''Ecrin Sergisi''

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2018 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2018 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ecrin Sergisi, GaleriDeniz'de Açılıyor!

Topluma doğa sevgisini aşılamak ve farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan Ecrin Sergisi hayata geçiyor. Sergi,  gergedan figürünün farklı materyallerden yorumlanmış heykellerinden oluşuyor. Proje hakkında konuşan sanatçı Özge Günaydın; "Serginin ana konseptinin 'gergedan' olmasının sebebi, doğadaki tahribata bağlı olarak neslinin tükenmeye başlaması ve bunun sembolik bir değerinin bulunmasıdır. Dünyada insanlık tarihi ile eş yaşam geçmişine sahip gergedanların, günümüzde yalnız 5 türü kalmıştır. 1960'lı yıllarda 70.000 civarında olan siyah gergedan türünün, 20 yıllık bir süre içerisinde %96'sı tükenmiştir. Bu rakamlar doğanın yok oluşunda, gergedanların ne denli bir ikonik değeri olduğunu bize açıkça göstermektedir!".

Küçük ve boyları 1 metreyi geçen büyük gergedan heykelleri ve bronzlardan oluşan serginin geliri, Ecrin Yaşam Merkezi'ni oluşturmak için NEYAD'a (Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği) bağışlanacak. Ecrin Yaşam Merkezi adına konuşan NEYAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Diptaş, sosyal sorumluluk projesinin oluşumu konusunda şunları söylüyor: "Dernek olarak lansmanını yapacağımız bu özel günde sanatın evrenselliğinden yola çıktık ve sokak hayvanlarına sahip çıkacak, koruyup barındıracak dünyanın en büyük yaşam merkezini kurmaya karar verdik. Sokak hayvanlarına yeni bir hayat sağlamak ve toplumun hayvan sevgisini yükseltmek amacıyla kurulacak Ecrin Yaşam Merkezi'mizde, açılacak  veterinerlik lisesinden müzeye, piknik alanlarından botanik bahçelerine kadar sağlayacağı imkanlar sayesinde okulların ziyaretler gerçekleştirebileceği, genci ve yaşlısıyla insanların hayvanlar ile kucaklaşabileceği bir yaşam alanı olarak faaliyet gösterecek. Bu merkez ile binlerce yardıma muhtaç sokak hayvanının barınma, beslenme ve bakım ihtiyacı giderilecek. Bu proje ile aynı zamanda dünyaya iki çizgi karakter de armağan edilecek; Ecrin ve Sarper! Çocuklara hayvan sevgisini aşılayacak olan karakterler, örf ve adetlerimizi gelecek nesillere aktarırken yazılacak masal kitaplarıyla hayvan hakları konusunda da farkındalık oluşturacaklar"

Doğada yalnız olmadığımızın altını çizen heykel sanatçısı Özge Günaydın, bu dünyanın tüm canlıların yaşam alanı olduğunu söylüyor. Hayvan haklarına gereken önem ve dikkatin verilmediği günümüzde gerçekleştirilecek bu sosyal sorumluluk projesi, tüm sanat camiası ve hayvanseverlerde büyük heyecan uyandırdı. Hayvan hakları adına farkındalık yaratmak amacıyla açılacak olan Ecrin sergisi, 12 Aralık Çarşamba günü saat 16:00 DenizBank'ın ev sahipliği yapacağı GaleriDeniz'de sanatseverlerle buluşacak.

ÖZGE GÜNAYDIN KİMDİR?

20 yıllık iletişim sektörü geçmişine sahip olan Özge Günaydın, Brothers&Sisters Ajansın Başkanı, NEYAD (Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği) Yönetim Kurulu Üyesidir. Günaydın, 2015 yılında yakalandığı meme kanseri ile yoğun şekilde sanata yönelmiş̧; resim, seramik ve heykel sanatlarında eserler vermeye başlamıştı. Özge Günaydın'ın aynı zamanda 6 adet kitabı yayınlanmıştır.

Meme kanserinde erken teşhise farkındalık yaratmak ve sanatın iyileştirici gücüne vurgu yapmak amacıyla 2016 Mayıs ayında "Kansere Göğüs Ger" adında bir heykel sergisi, 2017 yılında ise Art in Hospital projesiyle karma resim sergisini gerçekleştirmiştir.

Ayrıca www.ozgegunaydin.com adresinde yazıları yayınlanmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.