Hava Durumu

Edebali: "Vatandaşa dönüşümü anlatmalıyız"

Kentsel dönüşümün bir tercih değil zorunluluk olduğunun altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, halkı dönüşüm konusunda bilinçlendirmek gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Edebali: "Vatandaşa dönüşümü anlatmalıyız"

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Özellikle Bursa ve Yıldırım gibi hızla büyüyen şehirlerde aşırı göçün sonucu olarak ortaya çıkan plansız yapılaşmanın ürünü güvensiz konutların insanlar için büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATMALIYIZ

Kentsel dönüşümün bir zorunluluk olmasına rağmen zorlama ile değil gönüllük esasına göre geçirilmesinin hedeflenen başarı düzeyini arttıracağına işaret eden Başkan Edebali, "Öncelikle insanlarımıza kentsel dönüşümün neden bir zorunluluk olduğunu anlatmak zorundayız" dedi.

YÜZDE 80 DESTEKLİYOR

Bina veya parsel bazlı bir dönüşüm anlayışını çok sağlıklı bulmadıklarının da altını çizen Başkan Edebali, bunun yerine sosyal donatı alanlarını, yeni yolları yeşil alanları da içine alan bölgesel dönüşümü esas aldıklarını ifade etti. Başkan Edebali, "Binaları değil bir şehri dönüştürüyoruz. Bunun için günü kurtaracak çalışmalar yerine şehrin 50 yıl sonrasının beklentilerine cevap verecek projeler hazırlıyoruz. Yine projelerimizdeki en önemli kıstaslarımızdan vatandaşlarımızın yüzde 80'nin desteği. Bunun altında kalan projeleri rafa kaldırıyoruz. Yüzde 80 destek sağladığımız projeleri hayata geçirirken diğer taraftan da geride kalan hemşerilerimizi bu projeye dahil etmenin yollarını aramaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarımız neticesinde desteğin yüzde 90 seviyesine ulaşacağına inanıyoruz. Bu kadar yüksek destek oranına ulaşan bir projenin başarısız olması da zaten düşünülemez" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.