Hava Durumu

Ege'de tehlikeli provokasyon! Yunan bayrağı diktiler, sahil güvenlik kaldırdı!

Başbakan Binali Yıldırım, Didim açıklarında bir kayalığına Yunan bayrağı dikildiğini, Türkiye'ye ait sahil güvenlik ekiplerinin de bu bayrakları kaldırdığını söyledi. Yıldırım, "Yunanistan'a tavsiyemiz iyi komşuluk ilişkileri içerisinde gerginliği artıracak provokasyonlardan uzak durmasıdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2018 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ege'de tehlikeli provokasyon! Yunan bayrağı diktiler, sahil güvenlik kaldırdı!

Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan ile Ege'de yaşanan gerilimle ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. Marmara Üniversitesi'nde 'Referandumdan Bir Yıl Sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' isimli bir panelde konuştuktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Ege Denizi'nde zaman zaman gerginliği artırmaya yönelik komşumuz Yunanistan'ın birtakım faaliyetlerinin olduğu malumunuz son zamanlarda bu ihlallerde artışlar göze çarpıyor. Aidiyeti sahipliği belli olmayan kaya parçaları var. Bunlara yönelik Kardak kayalıklarına benzer girişimlerin olduğunu görüyoruz. Didim açıklarında Antrofotos kayalığına Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Sahil güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar oradan o bayrağı kaldırdılar" dedi.

GEREKEN KARŞILIĞI VERİRİZ

"Bizim tavsiyemiz Yunanistan'a iyi komşuluk ilişkileri içerisinde, gerginliği artıracak provokasyonlardan, kışkırtmalardan uzak durması" diyen Yıldırım, "Komşuluk hukukuna uygun olarak hareket etmesidir. Oldu bittilere, fiili durumlara gereken karşılığını vermeye hazırız. Bunun bilinmesini isteriz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.