Hava Durumu

Ejderhayı yarı canlı bırakmayacaksın

Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ejderhayı yarı canlı bırakmayacaksın. Öyle veya böyle bitecek bu iş" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2018 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2018 08:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ejderhayı yarı canlı bırakmayacaksın

Afrika turu kapsamında Cezayir'de gazetecilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin harekatını değerlendirdi.  Teröristlere destek çıkan güçlere değinen ve harekatta kararlılık mesajı veren Erdoğan, "Orada karşımızda kim varsa, kim karşımıza dikiliyorsa, biz onların karşısındayız. Karşımızda olanların kim olduğunu araştırmamız, soruşturmamız gerekmiyor. Değişik çevreler de çıkabilir karşımıza. Çıktıkları anda biz de gereğini yapmak durumundayız. Ejderhayı yarı canlı bırakmayacaksın. Öyle veya böyle bitecek bu iş" dedi.  

"O MİKSERLER KİMİN?"

Afrin'de zor olan bölgenin aşıldığını kolay olan kısma gelindiğini de vurgulayan Erdoğan, harekata karşı çıkan batı ülkelerini eleştirdi:   "Oralara gelen o mikserler çok ilginçtir. Mikserler kimin? Lafarge, Lafarge kimin? Fabrikaları var orada. O tünellerin halini gördük. Bu tünellerin içinden değişik yerlere giden yaşam alanları var. Bütün bunlar ortadayken batı bize hâlâ neyin hesabını soruyor?"

ATEŞKES KARARI

Erdoğan'ın gündeminde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Suriye'de ateşkesi öngören kararı da vardı. Kararın Afrin'i kapsamadığını belirten Erdoğan, "Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Orada ulusal güvenliğimiz için tehdit oluşturan terör unsurlarına karşı mücadele ediyoruz." dedi.

SALİH MÜSLÜM

Erdoğan'a, Çekya'nın terör örgütü lideri Salih Müslüm'ü serbest bırakması da soruldu. Kararla Çekya'nın teröre destek veren ülke konumuna düştüğünü vurgulayan Erdoğan, "Bunun başka türlü izahı olamaz, bize bunu anlatamazlar. " ifadelerini kullandı.

İTTİFAK VE SAADET PARTİSİ

Seçim ittifakı çalışmalarına da değinen Erdoğan'a, Saadet Partisi ile görüşmelerdeki son durum da soruldu. Saadet Partisi ile görüşmeler yapıldığını ancak geri dönüş olmadığını belirten Erdoğan, "Önümüzde daha vakit var. Biz bütünleşelim istiyoruz." dedi ve ittifakın kapılarının Saadet Partisi'ne halen açık olduğunu vurguladı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.