Hava Durumu

Ekonomi yönetimi, İngiltere'ye gidiyor

Ekonomi yönetiminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelmesinin ardından yarın Londra'ya gideceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2018 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2018 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ekonomi yönetimi, İngiltere'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün gerçekleştirilen 2,5 saatlik ekonomi zirvesinin ardından hükümet harekete geçti. Uluslararası haber ajansı Reuters'ın aktardığına göre, ekonomi yönetiminin yarın Londra'ya gideceği belirtildi. Londra'da bir dizi yatırımcı görüşmeleri yapacak yetkililer, 'son gelişmelerle bozulan güven algısını Türkiye'nin orta vadeli hedeflerini anlatarak iyileştirme amaçlayacak.' Erdoğan'ın geniş katılımlı bir ekonomi heyetiyle gerçekleşeceği belirtilen İngiltere ziyareti 13-15 Mayıs'ta planlanıyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de gerçekleştireceği yatırımcı görüşmeleri hafta sonundan itibaren başlayacak.

Dün gerçekleşen ekonomi zirvesi 14.00'de başlayıp 2.5 saat sürmüştü. Toplantının ardından açıklanan 18 maddelik açıklamada "Uluslararası yatırımcılar açısından ülkemizin cazibesini artıracak adımlar atılacaktır" ifadesi de yer alıyordu.

Ayrıca Erdoğan'ın 2011 yılından beri yapılan Tatlı Dil Forumu'na katılacağı öğrenilmişti. 13-15 Mayıs'ta yapılacak olan bu ziyarette Erdoğan, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve Başbakan Theresa May ile görüşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.