Hava Durumu

Ekonomik kriz nedeniyle 3 milyon kişi ülkeyi terk etti!

Birleşmiş Milletler (BM) ülkedeki ekonomik ve siyasi kriz nedeniyle çoğunluğu 2015'ten sonra olmak üzere 3 milyon Venezuelalının ülkeyi terk ettiğini açıkladı. Göç akını büyük ölçüde ülkede yaşanan gıda ve ilaç eksikliği, şiddet ve aşırı enflasyondan kaynaklanırken ülkeyi terk edenlerin sayısı nüfusun yaklaşık 12'de birine denk geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2018 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2018 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ekonomik kriz nedeniyle 3 milyon kişi ülkeyi terk etti!

Ekonomik krizle boğuşan Venezuela'dan göç edenlerin sayısı belli oldu. Birleşmiş Milletler (BM) ülkedeki ekonomik ve siyasi kriz nedeniyle çoğunluğu 2015'ten sonra olmak üzere 3 milyon Venezuelalının ülkeyi terk ettiğini açıkladı. 

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Sözcüsü William Spindler göçün özellikle son 6 ay içinde hızlandığını bildirdi. BM'nin Eylül verileri göç eden kişi sayısını 2,6 milyon olarak gösteriyor.

Ülkeden ayrılanların çoğu Kolombiya ve Peru'ya gidiyor. Kolombiya yaklaşık 1 milyon Venezuelalıya ev sahipliği yapıyor. Her gün yaklaşık 3 bin kişi Kolombiya'ya göç ediyor. Kolombiya hükümeti 2021 yılında ülkede 4 milyon Venezuelalının yaşıyor olabileceğini kaydetti.

Petrol zengini Venezuela'nın sosyalist lideri Nicolas Maduro devlet müdahaleleriyle ülke ekonomisini çökertmekle ve muhalifleri bastırmakla suçlanıyor.

Maduro göç sayısına ilişkin haberleri "yalan" olarak nitelendirerek bu tür haberlerin ülkenin iç işlerine yabancıların karışmasını meşrulaştırmayı hedeflediğini savunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.