Hava Durumu

Ekrem Hayri Peker'in son kitabı piyasada!

Yazar Ekrem Hayri Peker'in 'Yeşim Taşı Ön Türkler ve Türk Tarihinden Kesitler' adlı yeni kitabı piyasaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2018 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2018 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ekrem Hayri Peker'in son kitabı piyasada!

Mustafakemalpaşa doğumlu olan yazar, Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü bitirdi. Evli, iki çocuk babası olan Peker, Mesleki bilgilerini 'Tekstilcinin El Kitabı', 'Tekstil el Kitabı', 'Tekstile Giriş', 'Tekstilciler İçin Baskı el Kitabı' adlarında dört eserle kitaplaştırdı.

Bunların dışında 'Teşkilat-ı Mahsusa'dan Kuşçubaşı Hacı Sami Bey', 'Anadolu'dan Kafkasya'ya Zekeriya Efendi', 'Özbek Mektupları',  'İnegöl'de Nostaljik Bir Gezinti', kitaplarına da imzasını atan Peker, son olarak 'Yeşim Taşı Ön Türk Tarihinden ve Türk Tarihinden Kesitler' adında kitabını piyasaya sürdü.

Peker yeni kitabıyla ilgili şunları söyledi: "Bu çalışmamda İlk Çağ ve Yakın Çağ Türk tarihi üzerine yazılarım yer alıyor. 'Boğa Kültürü', 'Tarih Türklerle Başlar', 'Anua (Türkmenistan)', 'Sümer ve Mısır bağlantıları', 'Tuna Boyundaki son Oğuz Devleti', 'Balkanlar', 'Batı Trakya ve Teşkilat-ı Mahsusa' konulu yazılarım tarih severlerin ilgisini çekecektir.

Polonyalı dil bilimci Tadeusz Kowalski; "Dobruca ve Deliorman Türk ağızlarında birbirini izleyen ve ilk ikisi Osmanlıların gelişinden önceki döneme çıkan, üçüncüsü Osmanlı döneminde Türkçeleşmiş öğelerle Türk topluluklarına tabakanın var olduğunu" yazar.

İki Çinli müzisyen Gansu'da yaşayan Sarı Uygurların klasik şarkılarıyla Macar klasik müziği arasındaki benzerlikleri fark etmişler; Sarı Uygurların klasik müziklerindeki ses tonların Macar klasik müziğindeki benzerliğini araştırmışlar, bu müziğin göçle taşındığına karar vermişlerdir. Doğu ve Batı'daki bu halk şarkıları arasındaki benzerlik onların aynı kaynaktan çıkmış olmasından ileri gelmektedir. Bu tür benzerlikleri yazıya döktüm."

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.