Hava Durumu

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı!

Yerel seçim İstanbul sonuçlarına ilişkin 17 gündür devam eden tartışma sona erdi. İstanbul Belediye Başkanlığı yarışını önde bitiren CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, oy sayım işleminin dün gece tamamlanmasının ardından, İl Seçim Kurulu'na gelerek mazbatasını aldı.  İmamoğlu'nun belediye başkanlığı görevinin devir teslim töreninin ise bugün saat 18.00'da gerçekleşmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2019 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2019 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı!

İstanbul'daki seçim sonuçlarıyla ilgili yaklaşık 17 gündür süren tartışmalar sona erdi.  Maltepe'deki oy sayım işleminin dün gece tamamlanmasının ardından tüm gözler bugün YSK çevrilmişti. Maltepe'de hazırlanan birleştirme tutanaklarının İstanbul Adliyesindeki İl Seçim Kuruluna ulaştırılmasının ardından CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İl Seçim Kurulu tarafından mazbatasını almak için çağrıldı.

Davet üzerine İl Seçim Kurulu'na gelen İmamoğlu, mazbatasını aldı.

KILIÇDAROĞLU BÖYLE TAKİP ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun mazbatayı aldığı anları Genel Merkez'deki odasından takip etti. İşte o anlar:

İzdiham nedeniyle adliye önünde basın açıklaması yapmaktan vazgeçen İmamoğlu, Saraçhane'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına doğru hareket etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda devir teslim töreninin ise saat 18.00'de yapılması bekleniyor.

OY FARKI: 13 BİN 729

İstanbul'da 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçları da belli oldu. İstanbul İl Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanaklarına göre; Ekrem İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765; Binali Yıldırım'ın ise 4 milyon 156 bin 036 oy aldı. Aradaki fark 13 bin 729 olarak gerçekleşti.

AK PARTİ'NİN TALEBİNE RET

İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için dün YSK'ya başvuruda bulunan AK Parti, İstanbul İl Seçim Kurulu'na da, olağanüstü itiraz sonuçlanana kadar, Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmemesi için talep de bulunmuştu. Tüm oyların yeniden sayıldığı ilçelerden Maltepe'deki sayımın tamamlanmasının ardından ıslak imzalı tutanaklar öğle saatlerinde İstanbul İl Seçim Kurulu'na gönderildi. İlçe tutanaklarının birleştirilmesinin ardından İl Seçim Kurulu'ndan karar çıktı. AK Parti'nin talebi reddedildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Seçim sonuçlarıyla ilgili hukuki süreç ise devam ediyor. Önümüzdeki süreçte YSK, AK Parti'nin İBB Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi talepli itirazını ele alacak. AK Parti'nin verdiği 44 sayfalık dilekçe ve üç bavul içindeki delillerinin somut veri olduğu kabul edilirse bu kez seçim sonucunu etkileyip etkilemediğini incelenecek. Delillerin sonucu etkilediğine karar verilirse YSK, İBB seçimlerinin iptaline ve yenilenmesine karar verebilecek.

Ayrıntılar geliyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.