Hava Durumu

Ekrem İmamoğlu'ndan 'cemevleri' yanıtı: Hangi ilahiyatçı, faiz kararını verenler mi?

İBB Meclisi'nde CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul'daki cemevlerinin "ibadethane" olarak tanınması için sunduğu teklif, AK Parti ve MHP grubu tarafından reddedildi. Bundan sonraki süreçle ilgili konuşan İmamoğlu, "'İmamoğlu niye dilekçe vermedi' diyorlar, ben vermedim çünkü meclis üyeleri versin istedim." dedi. "'Cemevlerinin ibadethane olup olmayacağına ilahiyatçılar karar versin' diyorlar. Hangi ilahiyatçı, faiz kararını verenler mi?" diye de ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2020 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2020 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ekrem İmamoğlu'ndan 'cemevleri' yanıtı: Hangi ilahiyatçı, faiz kararını verenler mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplandı. CHP'nin cemevilerinin statüsünün ibadethane olarak değiştirilmesi önerisi, AK Parti ve MHP'li üyelerin oyuyla reddedildi.

İstanbul'daki cemevlerinin ibadethane statüsünün tanınması için de CHP ve İYİ Parti grupları 13 Ocak günü önerge sunmuştu. Önerge teklifinde, İstanbul'da 93 cemevinin Alevi vatandaşların ibadethane mekânları olmasına rağmen resmi olarak ibadethane statüsünde değerlendirilmediği için camii, kilise ve havra gibi ibadethanelerin faydalandığı elektrik ve su faturalarından muaf olmak gibi kamusal hizmetlerden mahrum kaldığı vurgulanmıştı.

İMAMOĞLU'NA BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ SORULDU

Bir grup gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu'na, 'CHP grubu cemevleriyle ilgili ibadethane sayılması konusunda önerge vermişti, temizlik ve bazı işlemlerden faydalanması amacıyla... Bunun sonuncunda siz veto edecek misiniz, bundan sonraki süreç ne olacak?' diye soruldu.

"İBB MECLİS ÜYELERİ HİSSETSİN İSTEDİM"

Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

Bu karar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisi dahilinde çıksa da çıkmasa da yapabileceği işler. Ama İstanbul halkının bir maneviyat ve bir eşitlik duygusu arayışı var. Cemevlerinin ibadethane olduğu yönündeki sürecin İstanbulluların hukukunda da 'evet böyledir' denmesi kadar manevi tatmin olamaz. Bunu İBB meclis üyeleri yaşasın hissetsin istedim. 'İmamoğlu niye dilekçe vermedi' diyorlar, ben vermedim çünkü meclis üyeleri versin istedim. İmamoğlu verseydi diyeceklerdi ki 'İmamoğlu kullanıyor, siyasete alet ediyor'. Bu çok komik gündem yaratma hususları. 

"HANGİ İLAHİYATÇI, FAİZ KARARINI VERENLER Mİ?"

'Cemevlerinin ibadethane olup olmayacağına ilahiyatçılar karar versin' diyorlar. Hangi ilahiyatçı, faiz kararını verenler mi?

Murat Ongun ve Muhammet Kaynar arasında tartışma!

NELER YAŞANDI?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplandı. CHP'nin cemevilerinin statüsünün ibadethane olarak değiştirilmesi önerisi, AK Parti ve MHP'li üyelerin oyuyla reddedilmişti.

İBB, cemevlerine temizlik ve benzeri hizmetleri ücretsiz verecekHukuk-Sosyal Hizmetler-Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon- Halkla İlişkiler Komisyonlarından gelen raporda konuyla ilgili şu ifadelere yer verilmişti:

"İstanbul'da bulunan cemevlerinin talep etmesi halinde temizlik ve benzeri hizmetlerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz karşılanması komisyonlarımızca uygun görüldü. Teklifte belirtilen cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi hususu belediye meclisinin görev ve yetki alanında olmadığından bu hususta karar verilmesine yer olmadığı kanaatine varılmıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.