Hava Durumu

Ekrem İmamoğlu'ndan 'yeniden seçim' yorumu: 'Yazık, günah...'

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul seçimlerinin tekrarlanması yönündeki ifadeler hakkında, "O zaman iki ayda bir seçim yapalım. 5 yılda 7 seçim yapıldı. İnsanlar partizanlaştı. Bıraksınlar da bu çocukları eğitelim, insanları tutunduralım. Yazık, günah" ifadelerini kullandı

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2019 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2019 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ekrem İmamoğlu'ndan 'yeniden seçim' yorumu: 'Yazık, günah...'

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ekrem İmamoğlu basın toplantısı düzenledi. 

İmamoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Şehrin acil yönetime ihtiyaç duyduğu günlerdeyiz. Bu şehir işsizliğin en derinden hissedildiği, yoksulluğun en derinden hissedildiğini görüyoruz. Büyük kentlerin insanlarını daha derinden mağdur ettiğini biliyoruz, bir an önce yönetime gelip katkı sunmak istiyoruz. Sorunsuz bir şekilde bize devredilmesini istiyoruz yönetimin.

Bu şehrin çocuklarını eşitlemek, hangi semtte, hangi etnik kökende, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun bu şehrin çocukları için çalışmak istiyoruz. Bu şehirdeki işsiz, güçsüz gençleri hayata tutundurmak istiyoruz, 350 bin genci. Dolayısıyla bizim gündemimiz İstanbul. Hala enflasyonun can yaktığı İstanbul'da işsizliğe nasıl çare buluruz, onu hep beraber çalışarak çözüme bağlamalıyız.

Bir sürü ihbarlar alıyoruz ve bu ihbarların içerisinde mali düzenlemelerle, verilerle ilgili ihbarlar alıyoruz. Bu duyumların sona ermesini istiyoruz. Ben iyi biliyorum, bizi heyecanla bekleyen çalışanlar bizimle birlikte keyifli olacaklar, sosyal haklarına kavuşacaklar, iş yaşamlarına devam edecekler. Onların da hizmet standartlarını da etkiledikleri gibi, bazı siyasilerin aldığı kararla belediyenin ciddi zararlara uğratılabileceğiyle ilgili ciddi duyumlarımız var. Bir an önce görevi alıp, İstanbul'a hizmet etme konusunda acele etmek istediğimizi belirtmek istiyoruz.

Kişilerin şahsi bekalarının hiçbir önemi yoktur. AK Partili hemşerilerime de şunu söylüyorum, o hemşerilerimi tüm ahlaklarıyla, maneviyatlarıyla, tüm değerleriyle kucaklayacağımı buradan duyurmak istiyorum. Görecekler, daha saygın, adamcılığın olmadığı, hizmetin karşılığın hesabının sorulmadığı dönemi onlara yaşatacağız. AK Partili hemşehrilerim yüreğimizden, ve yaşamlarına saygımızdan zerre kadar şüphe etmesinler. Hepsini kucaklıyorum. Bu yeni dönemde herkesin mutluluğunu istediğimi, bu sürece karşı katkı duymayı beklediğimizi, bu süreçte İstanbul'a hizmet döneminin başlatılması döneminin başlatılmasını istiyorum. Bu duygularımla bir an önce normalleşen, seçim koordinasyonuyla size hitap eden, Bağcılar'dan Sultanbeyli'ye, Esenyurt'tan Ümraniye'ye yüzde 100 hassasiyetle, şehrin maneviyata değer vererek bu şehrin yeni bir başlangıçla buluştuğu dönemi başlatmak istiyoruz. Bu nedenle YSK'nın süreci neticelendireceğini umut ediyoruz.

Biz olaya sadece şöyle bakarız. Vatandaşımız gelmiştir, oyunu atmıştır, çıkan oylar sayılmıştır ve tutanağa geçilmiştir, aklımıza gelen şeyler bu. Sandık kurulu var atadıkları, kendi partilerinden ve ittifak yaptığı partiden adam var, tutanağı tutan onlar, eden onlar, kaybettik diyen onlar. Vatana millete hesap veremezler. Onun için ben hala diyorum ki, üç beş acemi seçimi kaybetmeyi, kendi koltuklarını kaybetmekten öte gören, kendi koltuklarını sağlama alma çabası içinde olanlara karşı tedbir almalarını diliyorum. Akıl tutulması yaşamasınlar, bu memleketin bu büyük şehrini, güzel şehrini sadece İstanbullular sonuç olarak merak etmiyor, bütün dünya takip ediyor. 145 yıldır mücadele ettiğimiz bu süreçte elbette hatalar olacak, eksikler olacak ancak çok büyük hataları memleket kaldıramaz. Ben sağduyulu insanlara, kendi partileri içerisinde dikkat etmeleri konusunda uyarıyorum, göreve çağırıyorum. İşin sonucu belli.

3 bin oyla kazandık diyen, kendine 80 milyona alkışlatanlar utanmıyor mu? Yıldırım'ı çıkardılar, milletin huzurunda kendisini mahcup etmeye fırsat tanıdılar. Ben olsam bunları adam yerine koymam. En büyük ayıbı Yıldırım'a yaptılar.

O zaman biz her iki ayda yeni seçim yapalım. 5 yaşındaki çocuk bile partilerin ismini biliyor artık, bıraksınlar da bu çocukları eğitelim.  Bazı sözleri kulağım duymuyor, duymak da istemiyorum. Demokrasinin gereği, seçimi kaybedenin gelip seçimi kazananın elini sıkması ve tebrik etmesidir, bunu yerine getirsinler.

Gündemdeki son gelişmelerle ilgili açıklama yapıyorum. https://t.co/OAPQuPmK1m

-- Ekrem Imamoglu (@ekrem_imamoglu) 9 Nisan 2019
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.