Hava Durumu

Elif Burcu Özkan, kitap gelirini LÖDER'e bağışladı!

Şair Elif Burcu Özkan, Adranos Otel'de düzenlenen 'Şiir Günleri' programında Muhsine Arda'nın konuğu oldu. Programda kendi şiirlerini seslendiren Elif Burcu Özkan, gecede kitap satışından elde edilen gelirin yarısını makbuz karşılığı LÖDER'e bağışladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2019 06:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2019 06:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Elif Burcu Özkan, kitap gelirini LÖDER'e bağışladı!

ONURALP ÖZALP

Bursalı şair Elif Burcu Özkan, yazar Muhsine Arda'nın Adranos Otel'de düzenlediği 'Şiir Günleri' programına konuk oldu. Yoğun katılımın gözlendiği programda Muhsine Arda, Şair merhum Ayten Uğuralp'in şiirlerini seslendirirken, Elif Burcu Özkan da ilk şiir kitabı Larva'dan seçme şiirleri katılımcılarla paylaştı. 1 Aralık Pazar günü düzenlenen etkinlikte katılımcılara teşekkür eden Elif Burcu Özkan ayrıca şarkı da söyledi. Killing Me Softly, I Will Always Love You ve Kavak Yelleri isimli şarkıları muhteşem bir performansla seslendiren Özkan, 'Fikrimin İnce Gülü' şarkısını da tüm salonla birlikte söyledi.

GURUR VE HEYECAN BİR ARADA

Sahnede duygularını dile getiren Elif Burcu Özkan, "Öncelikle buraya geldiğiniz için teşekkür ederim. 2013 yılından bu yana Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde Arkeoloji ve Felsefe bölümlerinde eski çağ dilleri ve edebiyatı dersi veriyorum. Ama ben bugün bir akademisyen olarak değil, küçük bir çocuğun duyguları ve hisleri ile karşınızdayım. Bu yüzden heyecan ve gururu bir arada yaşıyorum. 'Larva' aslında asıl benliğimi ortaya koyduğum bir kitap. Bu kitap çıktıktan sonra, elde ettiğim geliri bugüne kadar sokak hayvanlarına mama olması için bağışladım. Bu akşam da kitabımdan elde ettiğim gelirin yarısını LÖDER'e bağışlıyorum" dedi.

2 DE ROMAN GELİYOR

Ayrıca YeniDönem gazetesi muhabirine de özel açıklamalarda bulunan Elif Burcu Özkan, artık edebiyat dünyasına giriş yaptığını ve sadece bir kitap ile kendi dünyasına çekilmeyeceğini vurgulayarak, "Şiir her zaman yazdığım bir yazı türü değil. Şiir için özel bir yoğunluk hissetmem gerekiyor. Bu yüzden benim için çok özeldir. 'Larva' isimli kitabımda 16 yıl içinde yazdığım 72 şiirimi yayınladım. Daha öncede 2017 yılında Eski Romalı yazar ve düşünür Seneca'nın felsefî bir metnini Latinceden Türkçeye çevirdim. Bu kitap 2017 yılında "Seneca- Bilgenin Sarsilmazlığı" adıyla Doğu Batı Yayınları tarafından yayımlandı. 2020 yılı içerisinde de yazdığım iki romanı yayınlatmayı düşünüyorum. Sizlerin beğenine sunacağım..." diye konuştu.

MAKBUZ KARŞILIĞI BAĞIŞ

Daha sonra kitaplarını imzalayan Elif Burcu Özkan, kitaplarından elde ettiği geliri gece sonunda LÖDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Sayman Mustafa Tan'a makbuz karşılığı teslim etti. LÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Adalet Meral Güneş'in şair Elif Burcu Özkan için hazırladığı plaket de Mustafa Tan tarafından takdim edilirken, LÖDER Yönetim Kurulu Üyesi, Özgür İde de teşekkür ederek çiçek takdim etti.

UNUTULMAZ PROGRAM

Gece sonunda görüşlerini aldığımız katılımcılar da Elif Burcu şiirlerinden çok zevk aldıklarını, şiirlerin düşündüren ve felsefî bir bakış açısına sahip olduğunu ilettiler. Ayrıca, Elif Burcu Özkan'ın söylediği şarkılardan da etkilendiklerini ifade eden katılımcılar, unutulmaz bir program olduğunu anlattılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.