Hava Durumu

'Elinizde bu evraklar olmasaydı, bu güvenle çıkıp konuşabilir miydiniz?'

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'nı kazanan Ekrem İmamoğlu, "Elinizde bu evraklar olmasaydı bugün bu güvenle çıkıp konuşabilir miydiniz?" sorusuna "Asla. Bugünü bırak, o gece konuşamazdım. Ve konuşamadığınız zaman zaten süreç biterdi. Güçlü bir şekilde konuşmamın alt yapısı buydu" yanıtını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2019 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2019 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Elinizde bu evraklar olmasaydı, bu güvenle çıkıp konuşabilir miydiniz?'

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Anadolu Ajansı (AA) verilerine göre İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'nı kazanan Ekrem İmamoğlu, seçim sonrası yaşanan süreci değerlendirdi.

Sözcü'den Özlem Gürses'e konuşan İmamoğlu, "Sizi iyi gördüm, sakin gördüm. Bir şeye güveniyorsunuz herhalde" ifadesi üzerine "Belki insanların yaşam telaşları içinde unuttuğu ama benim hep güvence gördüğüm bir şey var gerçekten de; o da bu toplumun derinliği. Bu derinlik bir gün gelecek kuvvetli bir demokrasi olacak, kuvvetli bir hoşgörü olacak, bir gün gelecek kuvvetli bir uzlaşma zemini yaratacak" dedi.

Gürses'in sohbetin devamında yönelttiği sorular ve İmamoğlu'nun bunlara verdiği bazı yanıtlar şöyle:

- İstanbul'da kaç sandık var? Bunun kaç tanesinden ıslak imzalı tutanak görüntüsü var elinizde?

31 bin 186 sandık var. Sadece 2 evrakımız eksikti, sonradan onu da tamamladık. O gece tüm sandıklardan evraklarımız elimizdeydi.

- Elinizde bu evraklar olmasaydı bugün bu güvenle çıkıp konuşabilir miydiniz?

Asla! Bugünü bırak, o gece konuşamazdım. Ve konuşamadığınız zaman zaten süreç biterdi. Güçlü bir şekilde konuşmamın alt yapısı buydu.

- Ne yaptınız sandık başında, bir yazılım mı vardı?

YSK'dan takip ettik, partimizin kendi sistemi vardı. Üçüncü olarak da birbirini kontrol eden bir aplikasyon oluşturduk. Ve yine gönüllülerin içinde olduğu anlık sonuçları bize akıtan bir sistem kurduk. Bırakın AA'yı, vesaireyi, birbirini bile kontrol eden bir ortamı hazırladık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.