Hava Durumu

Emekliye zam ve ikramiye için yarın karar açıklanacak

Emeklilerin ve memurları için yarın kritik gün! Zam oranlarıyla bayram ikramiyeleri için karar pazartesi günü açıklanacak

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 01:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2017 01:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Emekliye zam ve ikramiye için yarın karar açıklanacak

Bir süredir bayram ikramiyesi bekleyen emekli için net karar yarın verilecek. Bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde yarın son gün nihai kararın verilmesi bekleniyor. Ağustos ayının ilk haftasında görüşmelerin başladığı toplu sözleşme görüşmeleri, memurları ve emeklileri yakından ilgilendiren detaylar içeriyor. Bu görüşmelerin ise 21 Ağustos tarihinde son bulacağı belirtilmişti. Yarın ise 21 Ağustos pazartesi günü olarak kararın açıklanması bekleniyor.
İKRAMİYE VE GELECEK 2 YILIN ZAMMI BİLDİRİLECEK!
Açıklamalarda memurun ve emeklinin 2018-2019 yıllarında alacakları zam miktarı açıklanacak. Daha önce yapılan yüzde 3+3'lük zam teklifi kabul görmemişti. Yarın ise nasıl bir karar verileceği merak ediliyor. Yeni teklif aynı gün içerisinde onaylanır mı bilinmez fakat görüşmelerin nihai karara bağlanacağı gün olarak 21 Ağustos 2017 tarihi işaret edilmişti.
Sadece zam değil, aynı zamanda emeklinin yıllık bazda alacağı bayram ikramiyeleri de yine toplu sözleşme kapsamında yer alıyor. Teklife göre emeklilere yılda iki kez ikramiye alması isteniyor. Bu ikramiyeler kurban ve Ramazan bayramları olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirilecek. Miktar ise bilinmiyor. Enflasyon oranlarına göre yıllık bazda değişmesi beklenen ikramiye ödemelerinin ne derece emekliyi memnun edecek o kısım da soru işareti.
Diğer yandan çıkacak karar 10 gün sonra başlayacak olan Kurban bayramını kapsaması beklenmiyor. Uzun süredir bu kurban bayramında da ikramiye verilir mi düşüncesi oluşmuştu. Fakat toplu sözleşme görüşmeleri gelecek iki yılı kapsadığı için 2017 yılı konu dışında kaldığı düşünülüyor. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.