Hava Durumu

Emin Alper'den büyük başarı! 'Kız Kardeşler' Berlin yolcusu

8 yıl sonra Türkiye'den bir film Berlin Film Festivali'nde ana yarışmaya seçildi. Emin Alper'in üçüncü filmi Kız Kardeşler, 69. Berlin Film Festivali'nin Ana Yarışma bölümüne davet edildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2018 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2018 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Emin Alper'den büyük başarı! 'Kız Kardeşler' Berlin yolcusu

Alper, ikinci filmi Abluka ile Venedik Film Festivali'nin ana yarışmasında Jüri Özel Ödülü; ilk filmi Tepenin Ardı ile de Berlin Film Festivali'nin Forum bölümünde Caligari Ödülü kazanmıştı. Dünya prömiyerini Berlin Film Festivali'nde yapacak Kız Kardeşler, festival tarihinde, Türkiye'den Ana Yarışma bölümüne katılma başarısı gösteren onuncu film olacak.

Türkiye-Almanya-Hollanda-Yunanistan ortak yapımı Kız Kardeşler bu yıl 7-17 Şubat tarihlerinde düzenlenecek festivalde, usta oyuncu Juliette Binoche'un başkanlığındaki Altın Ayı jürisinin karşısına çıkacak. Başrollerinde Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Kayhan Açıkgöz, Müfit Kayacan ve Kubilay Tunçer'in yer aldığı film, annelerinin ölümünün ardından kasabaya besleme olarak verilen üç kız kardeşin, yıllar sonra köylerine geri dönmesini ve birbirleriyle yüzleşmelerini konu alıyor.

Yapımcılığını Liman Film ve NuLook Production'ın üstlendiği Kız Kardeşler'in ortak yapımcıları Komplizen Film, Circe Films ve Horsefly Productions. Yapım aşamasında, Eurimages (Avrupa Konseyi), Berlin Film Fonu (MBB), Hollanda Film Fonu (NFF) ve Yunanistan Film Merkezi (GFC) tarafından desteklenen film, Berlin'deki dünya galasının ardından 2019'un ilk yarısında Türkiye'de seyirciyle buluşacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.