Hava Durumu

Emine Örnek'liler 'geleceği' kodladı!

Emine Örnek Okulları tarafından düzenlenen "Bilişim Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlandı. Teknolojiyi keşfeden minik Örnek'liler, Bilişim ve Teknoloji derslerinde "Make A Robot" uygulamasıyla bilgisayar ortamında kendi hayallerindeki robotların tasarımlarını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Emine Örnek'liler 'geleceği' kodladı!

Emine Örnek Ataevler Anaokulu Hazırlık grubu öğrencileri ise Bilişim Haftası'nı, "Qr Kod ile Hazine Avı " etkinliği ile farklılaştırılmış öğretim yaparak kutladı. Rekli anlara sahne olan etkinlikte, öğrenciler okulun çeşitli yerlerine saklanan QR kod içeriklerini bulup , akıllı cihazlara  okutarak  adım adım hazineyi bulma çalışmaları yaptı. Zihin jimnastiği,  teknoloji kullanımı, oyun ve  eğlencenin birleştiği aktivite, öğrencilerin hazineyi bulmasıyla son buldu.

YARATICILIKLARI GÜÇLENDİ

Tüm sınıfların kutladığı Bilişim Haftası'nda, 1.sınıflar code studio çalışmaları, 2. ve 3. sınıflar code.org platformundan Star Wars kodlama çalışmaları, 4. sınıflar Moana kodlama çalışmaları, 5.sınıflar AllCanCode sitesinden Run Marco kodlama çalışmaları gerçekleştirdi. Bu kapsamda; ahşap çubuklar, çivi, silikon tabancası, şönil, şırınga, ip, plastik hortum, karton araçları kullanarak maker hareketinin getirdiği yaratıcı düşünmeyle hayal güçlerini birleştiren 5. ve 6. sınıf öğrencileri  hava hareketi sayesinde "hareketli piston kepçe" ve "robotik el" çalışmalarını yaparak keyifli vakit geçirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.