Hava Durumu

Emine Örnek'ten İngiliz Dili Olimpiyatların'da büyük başarı

Bu yıl  5-18 Nisan tarihleri arasında  Londra'da 11. si düzenlenen İngiliz Dili Olimpiyatları'na, OIEG (Oxford Internatinal Education Group) Türkiye yetkilisi "Study In UK Eğitim Danışmanlığı"nın daveti ile 16 kişilik bir takımla katılan Emine Örnek Okulları, 7 farklı dalda öğrencilerin, yüksek dil seviyeleri ile kendini göstermiş, 3 dalda tam puanla birincilik, 4 dalda da en yüksek puanlar alarak kampüsler arasında yarı finale çıkan tek Türk takımı olmuştur.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2019 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2019 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Emine Örnek'ten İngiliz Dili Olimpiyatların'da büyük başarı

Emine Örnek Okulları 6,7 ve 9. sınıf öğrencilerinden oluşan BEO (British English Olympics) - "İngiliz Dili Olimpiyatları" 16 BEO takımı, bu yıl ilk defa katıldıkları yarışmalarda üç birincilik ve yarı finallerde yarışma hakkı kazanarak büyük bir başarıya imza attı. 10 yıldır Oxford International Education Group - "Oxford Uluslararası Eğitim Grubu" nun ev sahipliği yaptığı ve Londra'nın en prestijli okullarında gerçekleştirilen bu yarışmaya ana dili İngilizce olmayan bir çok Avrupa, Asya ve Güney Amerika ülkelerinden binlerce öğrenci katılmaktadır. Bu öğrenciler her yıl belirlenen bir konu üzerine 6 farklı kampüste 7 ayrı dalda dil becerilerini kullanarak yarıştılar.

Bu yarışmalara ilk defa katılmasına rağmen, hem akademik alanda İngilizce dili becerileri ile, hem de sosyal alanda sempatik ve arkadaşça tavırları ile başta kampüs yetkilileri olmak üzere diğer ülkelerin öğrenci ve liderlerinin beğenisini kazanan Emine Örnek Okulları BEO takımı, BEO Investigation - (Araştırma), Country Spotlight - (ülke tanıtımı) ve Drama festivali dallarında aldığı birinciliklerin yanı sıra , Debate 3.0 - (Münazara) - yarışmasında da gösterdikleri üstün performanstan dolayı diğer okulların öğretmenlerinin oylayarak seçtiği, "People's Choice Award" - (Liderlerin Seçimi Ödülü) 'ne layık görülmüşlerdir.

17 Nisan 2019, Çarşamba günü Londra Royal Festival Hall'da düzenlenen, tüm kampüslerde yarışan toplam 2500 öğrencinin ve katılan ülkelerin büyükelçilerinin de bulunduğu kapanış töreninde, katılım plaketin Londra Büyükelçisi Yardımcısı sayın Cem IŞIK'ın elinden alan Emine Örnek BEO takımı, tören sonrasında sayın Cem IŞIK ile tanışma ve sohbet etme fırsatı buldu. Sayın IŞIK Emine Örnek'li öğrencileri elde ettikleri bu başarılardan sonra tebrik etti.

Üç tane birincilik kupası, liderlerin seçimi ödülü ve yarı finallere çıkan tek Türk takımı olma gururu ile evlerine dönen Emine Örnek BEO takımı elde ettikleri bu başarı ile hem kurucu müdür Emine Örnek'in hem de öğretmen ve ailelerinin mutluluk kaynağı oldular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.