Hava Durumu

En çok aranan tarif oldu! İşte goralı sandviç tarifi

MasterChef yarışmasının son bölümünde yarışmacılar sokak lezzetleri olan tarifleri denedi ve bunların arasından en dikkat çekeni Goralı sandviç oldu. Peki goralı sandviç nasıl yapılır?

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2019 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2019 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
En çok aranan tarif oldu! İşte goralı sandviç tarifi

Goralı, 1950 yılı sonrasında yapılmaya başlanan fast food türü. Sandviç ekmeğinin arasına koyulan sosis ve Amerikan salatasını andıran küp haldeki havuç, püre halindeki patates ve az sayıdaki bezelye karışımından yapılıp mayonez, ketçap ve turşu eklenerek servis edilir. MasterChef'in yeni bölümünde yarışmacılar bu sefer AVM içinde mutfak hünerlerini sergiledi. Tantuni, mini burger gibi popüler sokak lezzetleri arasında en dikkat çeken tarif ise goralı tarifi oldu. Goralı sandviç hem pratik hem de çok lezzetli. İşte goralı sandviç tarifi...

GORALI SANDVİÇ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 adet sosis
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
2 diş sarımsak
4 adet sandviç ekmeği
4 adet kornişon turşu
Tuz
Karabiber

AMERİKAN SALATASI İÇİN MALZEMELER

2 adet havuç küp doğranmış
2 adet patates küp doğranmış
1 su bardağı bezelye

MAYONEZİ İÇİN MALZEMELER

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı hardal
1-2 damla limon suyu
1-2 damla elma sirkesi
Zeytinyağı
Tuz

GORALI SANDVİÇ NASIL YAPILIR?

Bir tencereye salça, su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın, kaynamaya bırakın. Sarımsakların üzerine bıçak yardımı ile hafifçe vurun ve bütün olarak suyun içine atın. Salçalı suyunuz kaynadığında üzerlerine çizik attığınız sosisleri tencereye alıp kısık ateşte hem suyunu çekene kadar hem de sosisler iyice şişene kadar pişirin.

Amerikan salatası için olan malzemeleri kanayan tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın ve bir kapta birleştirin.Mayonez için yumurta sarısı ve hardalı iyice çırparak bir birine yedirin, zeytinyağını sicim gibi dökerek ve sürekli çırparak karışıma yedirin.

Not: Mayonez yaparken zeytinyağını çok yavaş ilave etmeniz önelidir, aksi taktirde mayonez kesilecektir 1 yumurta sarısı litrelerce zeytinyağı alabildiği için ne kadar mayoneze ihtiyacınız varsa o kadar yağ eyleyebilirsiniz.

Ardından, limon suyu ve sirkeyi ilave edin. Tuz ile lezzetlendirin. Kıvamı çok koyu ise su ile hem kıvamını hem de rengini açabilirsiniz. Mayonezinizi hazırladıktan sonra garnitürleri ekleyip karıştırın.

Birleştirmek için; Sandviç ekmeklerinizi sosisleri pişirdiğiniz salçalı su ile ıslatın, ardından Amerikan salatasını ekmeğin içine sürün, sosisi ve turşuyu da ekmeğin arasına koyup servis edin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.