Hava Durumu

En çok kazayı gençler yapıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, yılda ortalama 7 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği 1 milyon 200 bin kazanın büyük bölümüne 18-29 yaş grubundaki sürücülerin karıştığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2017 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2017 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
En çok kazayı gençler yapıyor

Trafik Hizmetleri Başkanlığı, ülke genelinde meydana gelen kazalara ilişkin dikkat çeken açıklama yaptı. Kazaların büyük kısmına 18-29 yaş arasındaki şoförlerin karıştığı belirtilen açıklamada, sürücülerin sürüş pozisyonuna dikkat etmeleri gerektiği de vurgulandı. Açıklamada,  "Koltuğu ve direksiyonu vücut yapınıza uyacak şekilde ayarlamak için zaman ayırın. Doğru sürüş pozisyonu, yorgunluğu azaltır, kontrolünüzü artırır ve aracın güvenlik özelliklerinin etkin bir şekilde çalışmasına olanak tanır. Her sene dünya genelinde, 25 yaşın altındaki yaklaşık 400 bin insan trafikte hayatını kaybediyor. Bu oran günde ortalama bin gencin hayatını kaybetmesi demek" değerlendirmesi yapıldı.

UYKUSUZ ÇIKMAYIN

Bilhassa genç sürücülerin, gençliklerine güvenerek yorgun ve uykusuz direksiyon başına geçtiklerinin vurgulandığı açıklamada, "Ölümlü ve yaralanmalı kazaların yüzde 20'sinin uykusuzluktan kaynaklandığını biliyor muydunuz? Uykulu ve yorgun araç kullanmak kaza riskini artırır, yola dinlenmiş ve uykunuzu almış olarak çıkın" ifadeleri yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.