Hava Durumu

'Erasmus'lu gençlerden Bursa'da anlamlı çalışma!

Türkiye, Romanya, Slovakya, İspanya, Makedonya ve Polonya'dan toplam 37 genç "Donated Me" isimli, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından onaylanan Erasmus Plus Gençlik Değişimi Projesi kapsamında Bursa'nın Mudanya ilçesinde organ bağışının yaygınlaşması ile ilgili çalışma gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2019 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2019 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Erasmus'lu gençlerden Bursa'da anlamlı çalışma!

ERASMUS+ PROGRAMI Avrupa Birliği'nin eğitim, gençlik ve spor alanındaki hibe programı olan ERASMUS+, 2014-2020 yıllarını kapsayan dönemde uygulanmaktadır.
www.ua.gov.tr) tarafından desteklenen Erasmus+ Gençlik Değişimi projesi kapsamında Bursa'da bulunan katılımcılar organ bağışının yaygınlaşması hakkında çalışmalarını tamamladı.

Hayatı Tamamla Organ Bağışı Farkındalık Platformu isimli gençlik grubu üyeleri tarafından hazırlanan ve Zift Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Derneği tarafından desteklenen proje, 30 Temmuz 2019 da başlamış olup katılımcı gençlerin çalışmaları 5 Ağustos 2019 tarihinde Bursa'da tamamlandı.

Zift Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Derneği liderlerinden Proje Koordinatörü Nuri Bilirgen önderliğinde yürütülen projede katılımcı gençler gerçekleştirdikleri faaliyetler ile organ nakli bekleyen hastalar ile ilgili katılımcı ülkelerin yaptığı çalışmalar, sivil toplum kuruluşları, karşılaşılan zorluklar ve çözüm önerileri hakkında araştırmalarını tamamladılar.

Organ bağışı hakkında farkındalık yaratmak isteyen katılımcılar önce organ bağışı hakkında grup çalışmaları, araştırmalar, sunumlar, münazara, logo çalışmaları ve kültürel çalışmalarda bulundular. Katılımcı gençler aynı zamanda düzenledikleri kültürel faaliyetler ile birbirlerinin kültürlerini yakından tanıma fırsatı da elde ederek kültür değişimine öncülük ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.