Hava Durumu

Erdoğan'a kapalı zarf halinde sunuldu! İçinden o isim çıktı

AK Parti'nin Meclis'te yaptığı toplantıda, milletvekillerine "Meclis başkanı olarak kimi görmek istiyorsunuz" sorusu soruldu. Vekiller tercihlerini kapalı zarf halinde teslim etti. Temayül yoklamasından Mustafa Şentop'un adı çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2019 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2019 08:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'a kapalı zarf halinde sunuldu! İçinden o isim çıktı

AK Parti Grubu, TBMM'de, Grup Başkanı Naci Bostancı Başkanlığı'nda basına kapalı olarak toplandı. Toplantıda, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'dan boşalan Meclis başkanlığı koltuğuna kimin oturacağına ilişkin temayül yoklaması yapıldı. Toplantıda milletvekillerine, "Meclis başkanı olarak kimi görmek istiyorsunuz" sorusu soruldu. Milletvekilleri tek soruluk pusulaları doldurduktan sonra zarflara koyarak Naci Bostancı'ya teslim ettiler.

Bostancı, milletvekillerinin isim yazdıkları kapalı zarfları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sundu.

ŞENTOP YENİ MECLİS BAŞKANI OLDU

Odatv'nin edindiği bilgiye göre; AK Parti'nin temayül yoklamasından TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop'un adı çıktı ve Şentop yeni Meclis Başkanı oldu.

MUSTAFA ŞENTOP KİMDİR?

1968 yılında Tekirdağ'da doğan Mustafa Şentop, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesinde Kamu Hukuku alanında yaptı.

1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002'de doktor, 2005'te doçent, 2011'de profesör oldu. Marmara Üniversitesi dışında birçok üniversitede lisans ve lisans üstü seviyesinde dersler verdi. Marmara Üniversitesi'nde çeşitli idari görevlerde bulundu. Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dergilerde yazarlık, yöneticilik ve editörlük; akademik dergilerde yayın kurulu üyeliği, editörlük ve hakemlik yaptı. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevini yürüttü. 4. ve 5. Olağan Kongrelerde AKP MKYK Üyeliğine seçildi ve 2012-2015 yılları arasında Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği yaptı. 24. Dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonunda AKP'yi temsilen görev aldı. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. TBMM Başkanvekilliği yaptı.

İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şentop, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.