Hava Durumu

Erdoğan-Akşener gerilimi sürüyor: 'Sana mı boyun eğeceğim?'

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkındaki sözlerine, "Şimdi bütün bunları söylediğimiz için hapis olacaksak, Türk Milletine bir Meral değil, bin Meral helal olsun. 28 Şubat'ta tanklı, tüfekli paşalara boyun eğmemişim sana mı boyun eğeceğim" ifadeleriyle yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2019 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2019 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan-Akşener gerilimi sürüyor: 'Sana mı boyun eğeceğim?'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında karayolu ile Ankara'dan Tokat'ın Turhal ilçesine geldi. Akşener, ilk olarak partisinin ilçedeki seçim koordinasyon merkezi önünde otobüsten vatandaşlara hitap etti. Akşener, 31 Mart'ın bir yerel seçim olduğunu belirterek, "Allah aşkına Cumhurbaşkanı'nın o ayrıştırıcı diline kanıp, birbirinizle kötü olmayın. 31 Mart akşamı bir sonuçla karşılaşılacak ve bunun neticesinde 1 Nisan'dan itibaren aynı arkadaşlarınızla görüşmeye devam edecesiniz. Onun için birbirinize düşmeyin, kardeşlik hukukunuzu bozmayın, komşuluk, akrabalık ilişkilerinizi bozmayın. Ama bu bir seçim, elbette rekabetin olduğu bir seçim. Bu rekabet başkan adaylarının projeler, hizmet anlayışlarıyla ilgili bir rekabet şeklinde geçmeli. Hanımefendiler, iktidarın kulağını azıcık bir çekin. Arada bir anne terliği de atın" dedi.

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Elazığ'da düzenlenen mitingde "Hanımefendinin kaçacak deliği yok. Çünkü o milletvekili de değil. Onunla hemen hesaplaşacağız. Onun hesabı ağır olacak" şeklindeki sözlerine de cevap verdi. Akşener, "Ayıp olan şey ne biliyor musunuz? İnsan hakimlere buradan parmağını sallayarak 'kaçacak deliği de yok bu hanım hapsolacak' demez. Bugünden hakimleri düşürdüğün yer neresi. Milletvekillerini deliğe kaçacak, insanlar haline düşürmüşsün, burası neresi? Bu nasıl bir dildir, bu nasıl saygısızlıktır?" dedi.

Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

"Bütün bunları söylediğimiz için hapis olacaksak bu millete, Türk milletine bir Meral değil, bin Meral feda olsun. 28 Şubat'ta tanklı tüfekli paşalara boyun eğmemişim de sana mı boyun eğeceğim ben. Elinden geleni ardına koyma. Ama ekonomiyi konuşmaya devam edeceğiz."

Akşener, konuşmasının ardından bir otelde düzenlenen yemeğe katıldı. Yemek programının ardından Akşener'in Niksar ve Erbaa ilçelerinde programı devam etti.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.