Hava Durumu

Erdoğan 'Bir daha gelmem' demişti! Kritik zirve yarın başlıyor

İsviçre'nin Davos kasabasında 50.'si düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda bu yıl da en güçlü isimler boy gösterecek. "Uyumlu ve sürdürülebilir bir dünya için ortaklar" temasıyla toplanacak olan zirve 21 Ocak'ta (yarın) başlayacak ve 24 Ocak'ta sona erecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2020 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2020 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan 'Bir daha gelmem' demişti! Kritik zirve yarın başlıyor

Türkiye'ye Davos'ta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal temsil edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'one minute' olayının ardından geçen 11 yıldan beri Davos zirvesine katılmıyor.

İşte bu yıl Davos'a katılan dikkat çeken liderler:

ABD Başkanı Donald Trump: Hakkında açılan azil soruşturması sebebiyle zor günler geçiren Trump için zirve iyi bir fırsat olacak. Davos'un Trump'ın ABD'nin Orta Doğu politikası üzerine açıklamalarda bulunması için fırsat olacağı yorumları yapılıyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen: Almanya'nın eski Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, AB Komisyonu Başkanı olduktan sonra yeşil enerji hakkında yaptığı çıkışlar ile dikkatleri üzerine çekmişti.

İklim aktivisti Gretha Thunberg: 17 yaşındaki İsveçli iklim değişikliği aktivisti Gretha Thurberg Time Dergisi tarafından 2019 yılının insanı seçildi. Thunberg'in zirvede kendisini 'sevimli bir çocuk' olarak tanımlayan Donald Trump ile karşılaşıp karşılaşmayacağı merak ediliyor.

Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei: ABD'nin yaptırımlarıyla zor zamanlar geçiren Google'ın işletim sistemi desteğini çektiği Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei Davos'ta yerini alacak. Teknoloji devinin ABD Başkanı Donald Trump ile zirvede bir araya gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva: Geçen yıl IMF Başkanı olan Kristalina Georgieva'nın ilk Davos'u olacak.

Fon Yöneticisi George Soros: Dünyanın pek çok ülkesinde rejim değiştirmek için çalışmalarda bulunduğu iddia edilen Macar asıllı ABD'li iş insanı George Soros da Davos'ta yerini alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.