Hava Durumu

Erdoğan: 'Bir kez daha reddediyoruz'

Amerika'nın Kudüs konusundaki kararını bir kez daha reddettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üye devletler ve uluslararası toplum, yasa dışı İsrail yerleşimlerinde imal edilen ürünlerin piyasalara girmesini mutlaka engellemelidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2018 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2018 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan: 'Bir kez daha reddediyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Kudüs'ü  İsrail'in başkenti ilan etmesi kararının herhangi bir kıymetiharbiyesinin  olmadığını belirterek, "Sadece kendileri çalarlar, kendileri oynarlar. Barış  sürecini sabote eden bu provokatif kararın bölgede yol açtığı sonuçların  mesuliyeti, bütünüyle birinci derecede Amerika'ya aittir. Amerikan yönetimi, bu  şekilde barış istediğini defalarca kanıtlayan Filistin tarafını  cezalandırmıştır." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam  İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı'nın  ardından, Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah ve İİT Genel Sekreteri Yusuf bin  Ahmed el-Useymin ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bugün hem Filistin halkına dayanışma sergilenmesi hem de Gazze'de  katliam yapan İsrail'e gerekli mesajların verilmesi bakımından son derece anlamlı  bir zirve toplantısı gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, yaptıkları çağrıya  kısa sürece cevap vererek, zirveye iştirak eden ve toplantının icrasına katkı  sağlayan herkese teşekkür etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma  kararının ertesinde İİT İslam Zirvesi Dönem Başkanı olarak ABD ve dünya kamuoyuna  çağrıda bulunduklarını hatırlatan Erdoğan, çağrıda, alınan kararı yok hükmünde  kabul ettiklerini, Kudüs'ün kırmızı çizgileri olduğunu vurguladıklarını söyledi.

Erdoğan, 13 Aralık 2017 tarihinde de İstanbul'da teşkilatın olağanüstü  zirvesini düzenlediklerini anımsatarak, bu zirvede de İslam alemi olarak Kudüs ve  Harem-i Şerif'in kutsiyetini ve tarihi statüsünün korunmasına ilişkin  kararlılıklarını ortaya koyduklarını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.