Hava Durumu

Erdoğan: Birileri parti kuruyormuş, bedelini ağır öderler...

AK Parti İl Başkanları toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, olağan kongre sürecini sonbaharda gerçekleştireceklerini belirtip," Birileri parti kuruyormuş. Bunları hiç kafanıza takmayın. Bu tür ihanetlerin içinde olanlar bedelini ağır öder" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2019 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2019 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan: Birileri parti kuruyormuş, bedelini ağır öderler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Bundan sonraki ilk seçim 2023 haziranında yapılacak. Bu tarihe kadar her düzeyde kapsamlı çalışmalar yürüteceğiz. İnşallah 4 yıl sonraki seçimlerde milletimizin karşısına, kurulduğu günkü heyecanı ile ve artık 22 yılı bulacak tecrübesiyle bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız.

Siyasi partiler özellikle AK Parti bir hizmet kapısıdır. Partimizin kapısı millete hizmete tabi olan herkese sonuna kadar açıktır.

İhtirasları veya kifayetsizlikleri yüzünden yollarını kaybedenleri kenara bırakırsak, siyasette bir nesil yetiştirdik. 

Mayası sağlam olunca hamdolsun ortaya çıkan kadro da inançlı, ahlaklı, birikimli, verimli, kaliteli oluyor. Bu parti, inşallah önümüzdeki çeyrek asırda da yarım asırda da ülkemize ve milletimize hizmet edecektir.

Kendi teşkilatına vefa göstermeyen milletine de vefa göstermez.

AK Parti Türkiye'nin partisidir, birikimi Türkiye birikimidir. Türkiye'yi demokrasiden ekonomiye kadar her alanda kendi ayakları üzerinde bir ülke haline getirmeye çalıştık.

"MUTLAKA ULAŞMANIZI İSTİYORUM"

Hiç vakit kaybetmeden şehirlerinize döner dönmez 2001'den bu yana kadar partimize gönül vermiş kardeşlerimize mutlaka ulaşmanızı istiyorum. 

AK Parti sırça köşklerde siyaset yapan, halka tepeden bakan siyasetçilerin yeri değildir. Aksini düşünen varsa yanlış yerde olduğunu bilmelidir.

Hiç şüphe yok ki Allah doğruların yardımcısıdır.

755 belediyede AK Partili kadroları göreve getirdik. Altyapı ve ulaşım sorunlarını tüm şehirlerimizde tamamen çözme taahhüdünde bulunduk.

Hamallığını üstlendiğimiz mukaddes yükü taşıma mecali bulamayan, ikaz beklemeden bayrağı derhal bir sonraki dava arkadaşına bırakmalıdır.

Sosyal belediyecilikle insana dokunan projeleri yaygınlaştırıp, şehirle ilgili tüm önemli kararları, orada yaşayanlarla beraber alacağımızı beyan ettik. Sanki kasada ne var ne yok bilmiyormuşuz gibi konuşmaya başladılar. AK Parti'nin belediye meclis üyeleri denetim görevini bulundukları her yerde en iyi şekilde yapacaklardır. 

Çiftçiyi istismar ediyorlar. Benim çiftçimin Anadolu'da dün traktörü yokken şimdi her evin bahçesinde traktör var, biçerdöver var. Bay Kemal'in işi sürekli yalan. 

Milli bekamıza yönelik pek çok saldırıyı püskürttük.

PENÇE HAREKATI

Pençe-1 ve Penç-2 harekatlarıyla Fırat'ın doğusundaki teröristlerin Kuzey Irak'la irtibatını kesmiş olacağız. Biz PKK dene çıban başını Kuzey Irak'tan koparıp atmadıktan sonra saldırılar devam edecek. 

Konsolosluk görevlimizi şehit edenlerin tamamını yakaladık

RUSYA'DAN S-400 ALIM SÜRECİ

S-400 meselesinde Türkiye'ye daha fazla adaletsizlik yapılmamalı. ABD'nin aklıselimle hareket edeceğini düşünüyorum. S-400 sistemleri gelmeye devam ediyor. Nisan 2020'de aktif kullanacağız.

Karada, denizde, havada kendisini yerli üretim savunma sistemleriyle koruyacak Türkiye'ye az kaldı.

"TERÖR KORİDORUNU PARAMPARÇA ETMEKTE KARARLIYIZ"

Biz Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Ne gerekiyorsa yapacağız. İzin almaya ihtiyacımız yok.

Bölgedeki yabancı güçlere güvenerek bugün kabadayılık yapanlar ya toprağın altına girecek ya da zillete teslim olacak.

Terör örgütü PYD'ye on binlerce TIR dolusu silahı ücretsiz veriyorlar. Kim veriyor? Bizim stratejik ortağımız görününler veriyor. Biz paramızla alamıyoruz. Kim verirse ona gideceğiz. Rusya S-400'leri verdi.

Biz Obama döneminde ABD'den istediklerimizi alamadık. 

F-35'leri vermiyorsanız, o konuda da tedbirlerimizi alırız. Başka yerlere döneriz. Çalışmalarımızı yapıyoruz.

KIBRIS VE DOĞU AKDENİZ

Artık kendimize ait sondaj gemilerimiz var. Orada aramaları yapan gemilerimiz var bize ait. Onlar bölgede çalışıyor. Beyler rahatsız. Niye? Deniz hukukuna göre atmamız gereken adımlarımızı atıyoruz. Sondaj gemilerimiz bölgede çalışıyor ama rahatsızlar Kıbrıs'ta biz sıradan bir ülke değiliz garantörüz. 

Doğu Akdeniz'deki meşru haklarımızı engellemeye yönelik akıl dışı girişimler Avrupa'ya karşı tereddütlerimizi artırıyor.

Avrupa Birliği Kıbrıs'ta hiçbir zaman üzerine düşen görevi yapmamıştır.

Terörle mücadelede bizi yalnız başına bırakan ortaklar var. Bu komşular bizi mal sahibi yaptılar.

Kendi savaş uçağımızı da yapacağız, yapıyoruz. Başka çaremiz yok. Bu süreç içerisinde gerçek dostlar ortaya çıkıyor. 

ABD'den 100 boeing uçağı alıyoruz. Bu alışveriş değil mi? Böyle giderse bu konuda da düşünmek zorunda kalacağız. 

İSRAİL'İN YANINDA YER ALANLARA TEPKİ

İsrail'in yanında kimler yer alıyorsa herkes bilsin ki biz onların karşısındayız. Doğu Kudüs'te evleri başına yıkılan Filistinlilerin feryatlarına kulak tıkayanlar, kendi değerlerini elleriyle yıkıyor.

Ekonomiyi güvenliğimiz kadar mühim görüyoruz. Bundan 1 yıl önce sinsi bir finansal saldırıya uğradık. Bu saldırıların etkilerini önemli bir ölçüde giderdik.

Attığımız kararlı adımlarla kuru 10 liraya çıkarmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bıraktık. 

MERKEZ BANKASININ FAİZ İNDİRİMİ

Merkez Bankası faizi indirdi. Ne oldu? Battık mı? Hayır. Piyasalar gayet normal karşıladı. Zaten olması gereken buydu.

Faiz düştükçe enflasyon düşer. 

Faiz indirimi oranı yeterli değil yıl sonuna kadar bunun kademeli bir şekilde devamı gelmeli.

Bay Kemal şimdi de faizlerin düşürülmesinden rahatsız olmuş. Kararlarımızı senin beyanlarına göre mi vereceğiz. 

Beyefendi yeni yönetim sisteminden rahatsız. Tek adam tek adam diye nakarat yapıyor. Biz tek adamlığı sizden öğrendik ama tek adam değiliz. Bu ülke güdümlü demokrasiyi CHP'den öğrendi.

"FAİZİN DE ENFLASYONUN DA NASIL DÜŞTÜĞÜNÜ İZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Merkez Bankası dün aldığı kararı hayati bir dönüm olarak görüyorum ve enflasyonun süratle düştüğünü göreceğiz. Türkiye serbest piyasa ekonomi ilkelerinden taviz vermeden yolunda devam edecek. Faizin de enflasyonun da nasıl düştüğünü izlemeye devam edeceğiz. Gelişmeler enflasyonun yılın ikinci yarısında tek haneli rakamları göreceğine işaret ediyor. Patates, soğan fiyatları üzerinden algı operasyonları yapmaya çalıştılar. Yaz ayları ile birlikte fiyatlar normalleşti. Benzer spekülasyonlara izin vermeyeceğiz.

Türkiye bizim dönemimizde asla emir alan bir ülke olmamıştır. Bunun önemli adımlarından biri de S-400 ve Doğu Akdeniz'dir.

IMF'ye borcu siz yaptınız. 2013 Mayıs'ında borcu sıfırladık. Bunu biz yaptık. Merkez Bankası'nın stoğu 100 milyar dolara ulaştı. 

"MİLLETİN EFENDİSİ DEĞİL, HİZMETKARIYIZ"

Tek adam diye bir derdim yok. Milletin efendisi değil hizmetkarıyız. Yılın ikinci yarısında daha güçlü bir toparlanma bekliyoruz.

Cari açığın düşürülmesi amacıyla öncelikli yatırım yapılabilir alanları belirledik. Bioteknoloji alanında yetkinliklerimizi artıracağız. 2019 yılının ilk çeyreğinde büyüme bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,3 oranında arttı. Yıllık cari açık ocak 2004'ten bu yana en düşük seviyesine indi.

Fırsatçılar devreye girince TMO vasıtası ile müdahele ettik.

FINDIK FİYATLARI

Fiyatlar olması gereken seviyeye çıktı. Yüzde 50 randıman hesabına göre Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyatı 17 TL, levant kaliteli kabuklu fındık için fiyat 16,5 TL.

"OLAĞAN KONGRE SÜRECİ SONBAHARDA"

AK Parti dünyada hiçbir siyasi partide olmayan teşkilat ağına ve ruhuna sahiptir.  Geleneksel siyaset usullerine yeni yöntemler ekleyeceğiz. Amacımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin değerleriyle kuşanmış kadrolarla AK Parti ailesini genişletmek. Biz bütün kararlarını istişareye dayalı olarak alan bir siyasi partiyiz. Sokağın dokusunu, havasını, teşkilatlarımıza daha fazla yansıtacağız. Siyasetimizi güncelleyeceğiz. Olağan kongre sürecini sonbaharda gerçekleştireceğimizin müjdesini veriyorum.

Birileri parti kuruyormuş. Bunları hiç kafanıza takmayın. Bu tür ihanetlerin içinde olanlar bedelini ağır öder. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.