Hava Durumu

Erdoğan:Bizim başka devletimiz yok"

Rize'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka hiçbir devletimiz yoktur. Kim ne derse desin, hepsi hikaye'' ifadesini de kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2017 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2017 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan:Bizim başka devletimiz yok"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş Rize İl Divanı Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamlarından satır başları şöyle:

''Kısa bir zaman içerisinde Ovit Tüneli'nin açılışını inşallah hep birlikte yaşayacağız. Bunları yakından takip etmediğiniz zaman temeli atarsın öyle kalır. Yıllarca öyle oldu. Biz 15 sene önce geldiğimizde ne dedik bizim attığımız temeller yerinde kalmayacak ben temel atmaya değil açılışlara geleceğim dedim.

''ŞU ANDAKİ AYDER BİZİM TEMSİLİMİZ OLAMAZ''

Şu yapılaşmayı yaparken ana baba ocağımıza evimizi yaparken yerel mimari ile yapalım dedik. Evimizi de yerel mimari ile yaptık. Devlete ait inşaaları da yerel mimari ile yapalım dedik. Yapmakta olduğumuz 480 adet lojmanı yerel mimari ile yapıyoruz ki o lojmanları görenler diyecekler ki Rize'nin mimarisi bambaşkaymış ya. Bu lafla olmaz eseri göstereceksin. 4 tane kazık üzerine dik binayı ondan sonra sel alsın götürsün önüne. Olmaz ondan sonra da devlet suçlu. Devlet niye suçlu olsun suçlu sensin. Şu andaki Ayder bizim temsilimiz olamaz. Allah'ın bize verdiği Ayder bambaşka ama biz Ayder'i kirlettik, rezil ettik. Burayı inşallah buralar üzerinden devlet olarak da duracağız Ayder'i bu yapılanma ile değil kentsel dönüşüm değişimle şanına yakışır bir hale getireceğiz. Aynı değişim dönüşümü de Uzungöl'de yapmamız lazım. Rize'de bizim doğru dürüst bir otelimiz yok. Bazı arkadaşlarımızı teşvik ediyoruz onlar bu otel olayına girmeleri halinde Rize biraz rahatlayacak.

''GENEL BAŞKAN OLARAK BU KONUDA KARARLIYIM''

Teşkilatlarımızın bir kısmında metal yorgunluğu emareleri gördüğümü çeşitli defalar dile getirdim. Büyük kongre sürecimizi de fırsat bilerek teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişim yapmak durumundayız. Genel başkan olarak bu konuda kararlıyım. Milletimizin bizden beklentilerini karşılayabilecek donanıma ve dinamizme sahip arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Belde seçimlerinden başladık şimdi ilçe ve il seçimleri var. Koltuklara getireceğimiz arkadaşların isimleri değil o isimlerin acaba halkla iletişimi nasıl aslolan bu.

''İSTEDİĞİMİZ KADAR YOLLAR YAPALIM HAVALİMANLARI YAPALIM...''

İstediğimiz kadar yollar yapalım havalimanları yapalım eğitimde sağlıkta adalette emniyette bu yatırımları cumhuriyet tarihinde hiçbir iktidar yapmadı biz yaptık. Yeterli mi? Bunların hepsi gerekli ama yeterli olan ne gönülleri kazanmak. Ben teşkilatımın siz değerli elemanlarını gönül erleri akıncılar olarak görüyorum. Gönül erleri olarak da sizleri selamlıyorum. Siz elektrik vereceksiniz elektrik alacaksınız.

''DEFOLU KİŞİLERLE BÖYLE ZORLU BİR MÜCADELEYİ YÜRÜTEMEYİZ''

 

FETÖ, PKK, DEAŞ'la mücadele ediyoruz. İşimiz kolay değil. Ülkemize yönelik saldırılar karşısında öncelikle bizim AK Partililer olarak sapasağlam durmamız gerekiyor. Bencillik batağında sıkışan defolu kişilerle böyle zorlu bir mücadeleyi yürütemeyiz. Teşkilatımıda başlatacağımız değişimi sıkı tutmak durumundayız. AK Parti teşkilatlarında görev alacak kişilerin, şu bakanın, bu milletvekilinin, filanca grubun, falanca yapının adamı değil, davanın ve milletin adamı olması şarttır. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum; davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizin tamamını kucaklayamayan hiç kimse AK Parti'de yöneticilik yapamaz.

''15-20 YIL ÖNCESİNİN SİYASET BARONLARININ TARZIYLA...''

15 yıl öncesinin, 20 yıl öncesinin, 25 yıl öncesinin siyaset baronlarının tarzıyla AK Parti'de etkinlik kurmaya kalkan herkes, karşısında bu kardeşinizi bulur. Bunu böyle bilin. Esasen bu şekilde AK Parti'ye yapılan kötülük, tüm Türkiye'ye yapılmış bir kötülüktür. Ülkemizin bize ve bizim 15 yıldır yaptığımız hizmetleri 2023 hedeflerimizle taçlandırmamıza ihtiyacı var. Millet bizden bunu bekliyor.

''NEREDE ŞİMDİ?''

Unutmayın, Türkiye'nin adeta yeni bir Kurtuluş Savaşı verdiği dönemdeyiz. Hiçbir atalete, hiçbir gaflete, hiçbir ihanete tahammül edemeyiz. İhanet edenleri görüyoruz. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanları gördük değil mi? Nerede şimdi? Pensilvanya'da. Gerisinden gelenler nerede? Onlar da kaçıp gidiyorlar. Bir kısmı cezaevlerinde bir kısmı yurtdışına kaçmış vaziyette. Bunlarla bir mücadele veriyoruz. Bunlar FETÖ terör örgütü. Bir diğeri de PKK terör örgütü, onlarla da mücadele veriyoruz, bir diğeri de DEAŞ, bunlarla da mücadele veriyoruz. İşimiz öyle kolay değil. Öyleyse biz, bu güzel milletimizi yanımıza alacağız, biz gücümüzü önce Hakk'tan sonra halktan alacağız.

''BEDİR FARKLIDIR UHUD FARKLIDIR''

Partimizin kuruluşunda emeği geçen tüm kardeşlerimize vefa borcumuzun olduğuna inanıyorum. Bu kardeşlerimizle şu andaki ilişkisi devam etmelidir. İhanet etmedikten sonra biz onları kapıda bırakamayız onlarla beraber yolculuğu devam ettireceğiz. Bedir farklıdır Uhud farklıdır. Bunun üzerinde hassas duracağız.

''SADECE TERÖRİSTLERE BU ALMANYA YATAKLIK YAPIYOR''

G20 toplantısını geçirdik Hamburg'ta bir tane otomobil benim resmimi koymuşlar Putin'in resmini koymuşlar altına da Suudi Arabistan Kralı Selman'ın resmini koymuşlar. Bu diktatörleri öldüren bu arabayı alır diyorlar. Bu tablo orada etrafında kim var Alman polisi var Başbakanlık önünde oluyor bu Alman polisi bunu izliyor. Türkiye'de buna benzer bir şey bunların yaptığı gibi oldu mu? Olmadı. Geçen gün İstanbul Başkonsolosluğunda Sisi bir Hummer koydu bir pankart astı içindeki ifadeler edebimiz dışında olduğu için söylemeyeceğim. Arapların sözü aklıma geldi Men dakka dukka. Bunca yıldır bizim 3 milyon insanımız Almanya'da kötülük olarak ne gördünüz? Sadece teröristlere bu Almanya yataklık yapıyor.

''TÜRKİYE KENDİ İHA'LARINI YAPAR HALE GELDİ''

Şimdi artık Türkiye kendi İHA'larını yapar hale geldi silahlısını da yapıyor silahsızını da yapıyor. İman öyle bir şeydir hangi hedefe kilitlendiyseniz size rabbim o hedefe ulaşmayı nasip eder. Özgürlük, bağımsızlık, istiklal ve istikbal mücadelemizi elimizden alamayacaklar. Bunun da bir bedeli var. 15 Temmuz'da gördünüz. 260 şehit verdik. 2 bin 193 gazimi oldu.

''BİZİM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNDEN BAŞKA HİÇBİR DEVLETİMİZ YOK''

Bizim bir rabiamız var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka hiçbir devletimiz yoktur. Kim ne derse desin, hepsi hikaye... Ben size partimin genel başkanı, aynı zamanda Cumhurbaşkanı olarak manifestomuzu söylüyorum; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bitti. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti devletimizi çok daha güçlü hale getirmenin gayreti içerisindeyiz ve bunu da başaracağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.