Hava Durumu

Erdoğan çok sert konuştu: 'Topunuz gelin, tepenize ineceğiz'

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde 30 bin kişilik bir 'terör ordusu' oluşturacağı açıklamasıyla ilgili hiç olmadığı kadar sert konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kıçı kirli bazıları bize sınırda bize tehdit sallıyor. Bize düşen terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır. Harekât her an başlayabilir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan çok sert konuştu: 'Topunuz gelin, tepenize ineceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki fabrika açılışına katıldı. Erdoğan, konuşmasında Suriye'deki gelişmeleri değerlendirerek "Ne yaparlarsa yapsınlar bizi engelleyemeyecekler. Bunun bilinmesini istiyoruz. Tabi bazıları bize bazı akıllar veriyor. E Türkiye de artık yani yerini konumunu bilsin diyor. Tamam da biz Türkiye'yiz ya. Biz sıradan bir çadır devleti değiliz ya. Bu millet küllerinden doğmuş bir millet" dedi.

VURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

"Afedersin kıçı kirli bazıları, Suriye'de kalkıp bize tehdit sallıyor" diyen Erdoğan, "Tehdit sallamak suretiyle Türkiye'yi kendi kabuğuna çekmek istiyor. Kusura bakmasınlar, PYD'ymiş, YPG'miş, DEAŞ'mış. Topunuz gelin, ne olursanız olun tepenize ineceğiz. Şu an obüslerle vuruyoruz, vurmaya da devam edeceğiz. Kabuğumuza çekilip sizin vurmanızı mı bekleyeceğiz?" ifadelerini kullandı.

İSTENMEYEN HADİSELERDEN BİZ SORUMLU OLMAYIZ

30 bin kişilik kurduğun ordunun ABD'yi tam anlamıyla temsil edemeyeceğini belirten Erdoğan, "Stratejik ortağının karşısında da rezil olacaksın. Bizim tüm müttefiklerimize söylediğimiz şudur: 'Teröristlerle aramızda durmayın.' Ortaya çıkabilecek, istenmeyen hadiselerden biz sorumlu olmayız. Terör örgütünün üstlerindeki bayraklarınızı siz kendiniz indirin ki, biz size teslim etmek zorunda kalmayalım. Teröristlerle birlikte olanları toprağa gömmek mecburiyetinde olmayalım. Harekat her an başlayabilir" dedi.

GÜN DOĞMADAN NELER DOĞAR

ABD yönetimine yönelik sert söylemlerini sürdüren Erdoğan, "Amerika bu vahşi canilerle kendisine gelecek kurmak istiyorsa keyfi bilir ama biz buna izin vermeyeceğiz. Biz milli bekamızı tehdit edecek bir oluşuma asla müsaade etmeyeceğiz. Fırat Kalkanı Harekatı'nda oyunu bozmuşsak diğer yerlerde de ülkemize kurulan tezgahı darmadağın edeceğiz.  Gün doğmadan neler doğar, hep birlikte bakıp göreceğiz" diye konuştu.

BİZİ VAZGEÇİREMEYECEKLER

Bir terör örgütünün bir başka terör örgütüyle yok edilemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "Böyle bir şey olamaz. Ve bizim dediğimiz noktaya da gelecekler. Biz kendi kararımızı kendimiz verdik, veriyoruz. Şu anda da operasyonlar zaten devam ediyor. Hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar, 2023 hedeflerimize ulaşmamıza mani olamayacaklar. Hiçbir senaryo bizi 2071 vizyonumuzdan vazgeçiremeyecekler" dedi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.