Hava Durumu

Erdoğan: Çok yakında anlayacakları dilden mesaj vereceğiz

Terörle mücadele önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan  terör koridoruyla bizi dize getireceklerini sananlara attığımız adımlarla bunun  mümkün olmadığını gösterdik. Hala aynı senaryoda ısrar edenlere çok yakında anlayacakları dilden yeni mesajlar vereceğiz. 

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2019 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2019 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan: Çok yakında anlayacakları dilden mesaj vereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet Teşkilatının 174. Kuruluş Yıl Dönümü ve Gölbaşı Özel  Harekat Başkanlığı Yeni Binası Açılış Töreni'nde konuştu.

Bugün gazi mekanda bulunmaktan mutluluk  duyduğunu ifade eden Erdoğan, memnun olduğu kadar mahzun da olduğunu belirtti.

Milletin güvenliği ve huzurunun teminatı Emniyet Teşkilatının 174'üncü  kuruluş yıl dönümünü kutlayan Erdoğan, bugüne kadar ülkesine ve milletine hizmet  etmiş tüm emniyet mensuplarını saygıyla yad etti.

Erdoğan, açılışı yapılan hizmet binalarının özel harekatçılara ve Emniyet Teşkilatına hayırlı olmasını diledi.

Özel Harekat Başkanlığının 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'cüler  tarafından bombalanarak tahrip edildiğini, binaların bir kısmının yıkıldığını  anımsatan Erdoğan, FETÖ ihanet çetesince ele geçirilen uçaklardan atılan  bombalarla havacılık biriminde 7, nizamiye önünde de 44 polisin şehit olduğunu  kaydetti.

Erdoğan, "Tabii her insan ayrı bir dünyadır. Fakat az önce saygıdeğer  hocamızın da okumuş olduğu ayetlerde Rabbimizin bize malum bir müjdesi var. Orada  Rabbimiz, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak  siz bilemezsiniz.' buyuruyor. Şimdi bizim 51 şehidimiz de burada ama bizim  yüzlerce, binlerce geçmişten bugüne şehitlerimiz var. Onlar bizi şu anda da  izliyorlar ve bizi görüyorlar. Onlar sevgililer sevgilisi Peygamber efendimize  komşu. Temennim odur ki Rabbim bizleri de sevgililer sevgilisi peygamberimizin  liva-ül hamd ismiyle müsemma sancağı altında haşreylesin, kendilerine komşu  eylesin." diye konuştu.

Her şehidin her gazinin ayrı bir hikayesi bulunduğunu belirten  Erdoğan, terör örgütü PKK'nın çukur eylemleri sırasında Diyarbakır Sur'da  karnından girip sırtından çıkan kurşunla gazi olan Halit Gürsel'in bunlardan biri  olduğunu anlattı.

Erdoğan, malulen emekli olmayı reddedip, ülkesi ve milleti için  mücadeleye devam eden Halit Gürsel'in FETÖ'cülerin Özel Harekat Başkanlığına  yaptığı saldırıda şehit olduğunu belirtti.

Doğum gününde burada şehit düşen Hakan Yorulmaz ile aynı şekilde yine  burada şehit olan kadın polisleri hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Darbe girişiminin yaşandığı her yerde farklı kahramanlık  hikayelerinin yaşandığını biliyoruz. Polis teşkilatımız özellikle de özel  harekatçılarımız milletimizle omuz omuza FETÖ'cü teröristler tarafından işgal  edilen yerleri kısa sürede kurtararak darbenin bastırılmasında çok önemli  görevler ifa ettiler. Genelkurmay Başkanlığı çevresinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü  binasında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Jandarma Genel Komutanlığı çevresinde  Mamak'tan Etimesgut'a kadar her yerde milletimizle birlikte destan yazan  polislerimize şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Yine İstanbul'da  Boğaziçi Köprüsü'nde, Çemberlitaş'ta, Çengelköy'de, diğer yerlerde, ülkemizin  dört bir yanında milletimizle birlikte darbecilere dünyayı dar eden tüm  polislerimize teşekkür ediyorum."

15 Temmuz gecesi 63'ü polis, 5'i asker, 183'ü sivil olmak üzere 251  vatan evladının şehit olduğunu hatırlatan Erdoğan, ayrıca 2 bin 193 gazi  bulunduğuna değindi. Erdoğan, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere şifa diledi.

30 BİN 559 FETÖ'CÜ CEZAEVLERİNDE

15 Temmuz darbesinin birinci yılında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde  bir anma töreni gerçekleştirildiğini, bu törende ikiz evlatları burada şehit olan  Ali Oruç'un okuduğu kendine ait bir şiirle herkesi ağlattığını anlatan Erdoğan,  bu şiirin bir bölümünü okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu şekilde kalbimizi dağlayan hainlere karşı  topyekun bir mücadele yürüttük. Yüreği yanık babaların, anaların, eşlerin,  evlatların, kardeşlerin, arkadaşların 'ahlarını' yerde bırakmadık. Darbecilerin  başına bir yumruk gibi inen milletimiz ve polislerimizle birlikte daha sonraki  günlerde de bu hainleri bünyemizden tümüyle temizlemek için gece gündüz çalıştık.  Şu anda cezaevlerinde 20 bin 226'sı hükümlü 10 bin 333'ü tutuklu olmak üzere 30  bin 559 FETÖ'cü bulunuyor. Tutuklu ve hükümlülerden 4 bin 446'sı da maalesef  emniyet teşkilatımızın içinden çıkan hainlerdir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

FETÖ'nün en çok önem verdiği yerler emniyet, ordu, yargı ve milli eğitimdi. FETÖ ihanet çetesi mensuplarını kurumlarımızdan tamamen temizleyemediğimizi düşünüyorum. Bazıları gelip ağlıyorlar vesaire falan kusura bakmayın. Bu iş için hukuk içerisinde yargımız gereğini yapıyor. Ama şunu bir ilke olarak söylüyorum. Acırsak acınacak hale geliriz.

Titiz bir çalışmayla, kimseyi mağdur  etmeden ama tek bir haini de cezasız bırakmama azmiyle mücadeleyi  sürdürüyoruz.

Ülkemize yapılan bu ihanetin peşini bırakmayacağız. Devletimiz bundan tamamen kurtarana kadar bize haramdır. 

Bir milletin büyüklüğü birlik ve beraberliğiyle devletinin ekonomik, askeri, diplomatik imkanlarıyla orantılıdır. 

Son dönemde ezanımıza, bayrağımıza, sınırlarımıza ve ekonomimize yapılan saldırıların amacı temelimizi yıkmaktır. 

Ülkemizi farklı cephelerden sıkıştırmanın derdinde olduklarını biliyorum. 

Milletimizi birbirine düşürmek isteyenler çevirmedik oyun bırakmadılar. 

Sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan  terör koridoruyla bizi dize getireceklerini sananlara attığımız adımlarla bunun  mümkün olmadığını gösterdik.

Hala aynı senaryoda ısrar edenlere çok yakında anlayacakları dilden yeni mesajlar vereceğiz. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.