Hava Durumu

Erdoğan'dan ABD, İngiltere ve Fransa'ya: 'Böyle adalet olur mu?'

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik füze saldırısını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tutturdukları tek şey var, kimyasal silah kullandıkları için vurduk. Konvansiyonel silahlarla ölenleri bir kenara koy sadece kimyasal silahlarla öldürülene bak böyle adalet olur mu?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2018 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan ABD, İngiltere ve Fransa'ya: 'Böyle adalet olur mu?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Global Girişimcilik Kongresi'nde konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi.  Suriye'deki kimyasal saldırı sonrası ABD, İngiltere ve Fransa'nın düzenlediği füze saldırısını değerlendiren Erdoğan, "Suriye'de yaşananları neyle izah edeceğiz. Suriye'de 7 yıldır bir süreç var. Bu süreç içinde emperyal güçler acaba Suriye'den ne kadar insanı kendi ülkelerine çekip aldılar. Ama Türkiye 3,5 milyon insanı barındırıyor. Onlar geldiler kimyasal silah dediler vurdular. Tutturdukları tek şey var, kimyasal silah kullandıkları için vurduk. Konvansiyonel silahlarla ölenleri bir kenara koy sadece kimyasal silahlarla öldürülene bak böyle adalet olur mu? Lafa geldiği zaman, 'Barış, barış, barış.' Bu nasıl barış? Gel vur burayı ondan sonra 'barış' de. Olmaz olsun böyle barış. Dürüst olalım. Samimi olalım. Diyoruz ki gelin bu dünyada yeni bir barışın temelini atalım. Böyle rastgele bu ülkelere bombaları yağdırmayalım, varil bombalarını yağdırmayalım" dedi.

EKONOMİYE SINIF ATLATTIK

Erdoğan, ülke ekonomisiyle ilgili de konuştu. "Reformlarla ekonomimize sınıf atlattık. Türkiye 11 yılda 180 milyar dolarlık yatırım çekmiş bir ülkedir" diyen Erdoğan, "Bu dönemi daha stabil geçirebilseydik bu rakamı ikiye üçe katlayabilirdik. Biz göreve geldiğimizde devlet olarak tüccarlık yapmayacağız, artık ticaretin içinde olmayacağız, bu alanı girişimcilere bıracağız dedik ve bu oldu. Geçen yılki yüzde 7,4 büyümeyle G20'de birinci, OECD ülkeleri arasında ikinci sırada yer aldık.  2003-2017 yılları arasında ortalama yüzde 5,8 ortalama elde ettik. Milli gelirimiz 4 kata yakın artışla 860 milyar dolara çıktı. Kamu ve özel sektör yatırımlarının tutarı bu yıl ilk kez 1 trilyon lirayı aşacak" ifadelerini kullandı.

BORÇLANMA DOLAR YERİNE ALTINLA OLSUN

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: Davos'ta dönemin IMF Başkanı'yla görüşüyorum. Siz Türkiye'ye bir borç verdiniz, taksitleri alıyorsunuz. Ama siyaseten de idare etmek istersen bu ülkenin başbakanı benim, kusura bakma ona karışamazsınız. Biz dedim, taksiti öderiz ama siyasete karışamazsınız. 2013'te borcumuzu ödedik bitirdik. Sonra 5 milyar euro borç istediler. Verelim dedik, bu borcu almaktan vazgeçtiler. Borcumuzu ödedik, anlaşmayı sonlandırdık. Girişimci ruhu olan devletler topluluğunun bu dünyada kendi kurduğu kurumları da çok iyi dizayn etmesi lazım. Dolarla dünya sürekli bir kur baskısı altında kalıyor. Devletleri ve milletleri bu baskıdan kurtarmak lazım. Bu adım altınla atılsın. IMF'ye borçlanma altınla olsun dedik."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.