Hava Durumu

Erdoğan'dan Aktaş'a: 'Rezalete son verin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine görevi vermesinden sonra ilk ifadesinin, "Ya Allah aşkına şu Bursa'daki kentsel dönüşüm rezaletine son verin" olduğunu ifade eden Başkan Alinur Aktaş, "Ben iz bırakmak, güzel işler yapmak, kimisinin kardeşi, kimisinin abisi olmak istiyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2017 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2017 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan Aktaş'a: 'Rezalete son verin'

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kent Konseyi Genişletilmiş Yürütme Kurulu toplantısına konuk oldu. Kent Konseyi Yürütme Kurulu ile buluşmayı önemsediğini anlatan Başkan Aktaş, bazı işlerde gönüllü olmanın ve emek sarf etmenin önemli olduğunu, Kent Konseyi'nin de bu manada çalıştığını aktardı. Kent Konseyi'nin farklı düşüncelerin bir araya gelebildiği, medeni şekilde tartışabildiği ortamlar olduğunu belirten Aktaş, "Hepimiz Bursa'yı yaşıyoruz. Sürekli konuşulan konular var. Trafik ve ulaşım ise en üstte yer alıyor. Kentsel dönüşüm ve aksaklıklar da konuşuluyor. Üçüncü madde ise Yeşil Bursa'nın giderek yok olması konuşuluyor. Hep 40-50 sene önceki Bursa özleniyor. Kentsel dönüşüm 2-3 aydır durdu. Farklı bir konsepte geçiliyor. Cumhurbaşkanımız görevi vermesinden sonra ilk ifadesi, 'Ya Allah aşkına şu Bursa'daki kentsel dönüşüm rezaletine son verin' oldu. Belki Doğanbey'in çok konuşulmasından dolayı oluşmuş kötü algı var. Elbet şehirler sabahtan akşama oluşan yerler değildir. Şehirlerin de dili ve ömrü vardır. Bu tarz toplantılara ve istişarelere ihtiyacımız var" dedi.

İZ BIRAKMAK İSTİYORUM

Bursa'nın trafik ve kentsel dönüşüm gibi sıkıntıları olduğunu, ancak yine de burasının Bursa olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Aktaş, hâlâ Bursa'nın anıldığında tarihle, yeşille, Osmanlı ile özdeşleştirildiğini hatırlattı. Bu güzelliklere maruz kalmanın bir şehir için büyük nimet olduğunu anlatan Aktaş, "Allah bana büyük sorumluluk verdi. Ben iz bırakmak, güzel işler yapmak, kimisinin kardeşi, kimisinin abisi olmak istiyorum. Bu şehri gerçekten çok seviyorum. Daha güzel sokaklar, huzurlu insanlar görmek istiyorsak bu tür faaliyetleri artırmalıyız" diye konuştu.

BURSA SIRADAN ŞEHİR DEĞİL

Her şehrin ve ilçenin kendine göre kent konseyi yorumlaması olduğunu ifade eden Aktaş, kent konseyinin rutinin dışına çıkıp çok sesliliği oluşturması, her kesimden katılımın sağlanması, şehir hayatına yayılması gerektiğini söyledi. Bursa'nın bu konuda önemli işler yaptığını belirten Aktaş, "Yaşadığınız şehre karşı samimiyetinizi ve gayretinizi artırmak için Kent Konseyi etken olmalıdır. Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu'nda her kesimden insanın olması sevindirici. Bursa sıradan bir şehir değildir. Bu şehrin kıymetini hepimiz bilmeliyiz. Bu şehrin buna ihtiyacı var" dedi.

ELİMDEN GELEİ YAPACAĞIM

Tek tek ilçeleri gezdiğini ve çalışmaları masaya yatırdıklarını aktaran Aktaş, "Türkiye'nin dördüncü büyük şehrine yaraşır projeleri ve standartları ortaya çıkarmak gerekir. Hepimiz bir bütünün parçasıyız ve buna göre çalışmalıyız. Umarım görevimiz bittiğinde hayırla yad ediliriz. Elimden gelen tüm gayreti ortaya koyacağım. Üzerlerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz" diye

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.