Hava Durumu

Erdoğan'dan Avrupa'ya sert mesaj! 'Ne kadar engellersek o kadar kar' diyorlar

Erzurum mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın Türkiye'ye yönelik seçim kampanyası yasağı kararı almasına rağmen, HDP'nin açık hava mitingine izin vermesini sert bir dille eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2018 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2018 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan Avrupa'ya sert mesaj! 'Ne kadar engellersek o kadar kar' diyorlar

Erzurum'da büyük bir kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı'ndaki seçim mitinginde söylediklerinden öne çıkanlar şöyle:

"İşte Avrupa'da PKK terör örgütünün, YPG'nin, PYD'nin ön kuvveti durumunda olan HDP'ye meydanlarda miting yapma müsaadesi veren yönetimler, AK Parti'ye oralarda müsaade etmiyorlar, salonlarda yer vermiyorlar. Niye? 'Ne kadar engellersek o kadar kar' diyorlar. İsteseniz de istemeseniz de Bosna Hersek size yetti. İşte, şimdi de Erzurum'dayız, dadaşlar size yeter.

Bir ara bölücü teröristler Erzurum'a musallat olmaya çalıştılar ama tutunamadılar. Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 475. Teröristlerin inlerine girdik, onlar kaçıyor.

Diğer adaylar gibi gelip de huzurunuz da palavra mı atayım? Atmam... Zaten yapılacak şeyleri yaptık, yapıyoruz.

3600 ek gösterge imkanının polislerimize, hemşirelerimize, öğretmenlerimize tüm görevlilerimize sağladık. Korucularımızın tamamını sigortalı hale getirdik, maaşlarını asgari ücretin üzerine çıkardık. Ücretlerinde 135 liralık bir iyileştirme daha yapıyoruz.

Çıkmış birisi diyor ki, otomotiv projesi 20 yıl geriymiş. Almanya'da otomobil fabrikasını gezmiş. O bisiklete binmeye devam etsin, bazın sağa bazen sola gidiyor. Kaç yıl geride kaldığı belli. Hayatları böyle bunların, dikili ağaçları yok. Yılda 28 milyar dolar otomotivle ilgili ihracatımız var. Almanya'daki fabrikayı gezeceğini git bizim otomotiv fabrikalarımızı, Atak helikopter fabrikamızı gez. Gör bakalım Türkiye neler yapıyor?

Yerli otomotivin prototipi önümüzdeki yıl hazır olacak, 2021'de de seri üretime geçilecek. Bu projeyi ilkel bulan zihniyetin bizzatihi kendisi ilkeldir. Bunlar cami bulursa cami yıkar, eser bulursa eser yıkar. Gönül yıkmakta da zaten üstlerine yok.

Havalimanı ile Erzurum'a turist gelişini artırdık, Palandöken şimdi kaynıyor. Erzurum'a 16 yılda 22,6 katrilyon liralık yatırım yaptık.

TOKİ vasıtasıyla Erzurum'da 10 bin konut hayata geçti. 2002'den önce sadece 42 kilometre yapılmıştı, biz buna 553 kilometre ekledik.

Sizlerle bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Rusya'dan Mavi Akım ve Batı Hattı'ndan aldığımız doğalgazın fiyatında 2015'te indirim talep etmiştik. Bu talebimiz karşılanmayınca uluslararası tahkime başvurmuştuk. Uzun müzakereler sonucunda 2015 ve 2016 yılları için geçerli olmak üzere Rusya ile bu ülkeden aldığımız doğalgazda yüzde 10,25 oranında fiyat indirimi konusunda mutabakata vardık. Vardığımız mutabakatla bu iki yılda aldığımız doğalgaz için ülkemize indirim farkı olarak 1 milyar dolar ödeme yapılacak.

Cumhur ittifakı ile diğerlerini yerle yeksan edeceğiz. Diğer cumhurbaşkanı adayları iki haftadır meydan meydan dolaşıyorlar, söylediklerinden utanıyorum. Bu adayların ülkenin ve milletin hayrına tek bir projesini duydunuz mu, tek bir olumlu sözünü duydunuz mu?

Bizim yaptıklarımızı yıkacaklarmış. Böyle bir şey olduğunda, bu Dadaşlar sizi bu toprakları mezar eder.

Yastığının altında doları, avrosu olan kardeşlerim, sizler paralarınızı gidin TL'ye yatırın. Bu oyunu hep beraber bozacağız. Bu ara birileri ülkemize çöreklendi, Gezi'de olduğu gibi. Faiz lobisi üzerimize yükleniyor. Boşuna yüklenmeyin, avucunuzu yalayacaksınız. Çok kısa bir sürede kur balonunu söndüreceğiz.

Terör örgütlerine neler yaşattığımızı biliyorsunuz değil mi? Kimse bizimle oynamasın, kimse bize bulaşmasın. Bulaşırlarsa PKK'sı da, PYD'si de, DEAŞ'ı da, FETÖ'sü de hepsi kaçacak delik arayacak."

BÜYÜK COŞKUYLA KARŞILANDI

Anadolu Ajansı, Erzurum'a inen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting alanına geçerken coşkuyla karşılandığını bildiriyor.

Havalimanı Kavşağı'nda bekleyen atlı ciritçiler ile ellerinde Türk bayrakları taşıyan Erzurumlular, Erdoğan'a heyecanla bekledi. Erdoğan, kavşaktan geçerken otobüsünden inip bir süre vatandaşlar ile sohbet ederek yöresel halk oyunlarından bar ekibinin gösterisini izledi.

Bar ekibi ile hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan'a vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.