Hava Durumu

Erdoğan'dan Başbuğ'a: 'Yazıklar olsun'

'Afrin iç siyasete malzeme olmamalı' diyen Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'a tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yazıklar olsun, gereken cevabı alacak" dedi. Erdoğan, Yunanistan'ın Kıbrıs açıklarında petrol arama faaliyetine ilişkin Atina yönetimine sert mesaj verdi: "Bunların efelikleri bizim uçaklarımızı görene kadardır."

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2018 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2018 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan Başbuğ'a: 'Yazıklar olsun'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi.  Yunanistan'ın Kıbrıs açıklarında petrol arama faaliyeti yapmasına sert sözlerle tepki gösteren Erdoğan, "Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege'deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor. Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz. Bunların efelikleri bizim ordumuzu bizim ordumuzu gemilerimizi, uçaklarımızı görene kadardır. Bizim için Afrin neyse Ege'deki Kıbrıs'taki haklarımız da odur. Zeytin Dalı operasyonunun ne kadar önemli ve doğru olduğu bölgede attığımız her adımda görülüyor. Savaş gemilerimiz, hava kuvvetlerimiz gerektiğinde her türlü müdahaleyi yapmak için yakından takip ediyorlar" dedi.

BAŞBUĞ'A: YAZIKLAR OLSUN

Erdoğan, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un "Afrin operasyonu siyaset malzemesi yapılmasın" açıklamalarına da tepki gösterdi.  Erdoğan, "Ben bunu az önce duydum ve bir Genelkurmay Başkanı'ndan, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Afrin'i siyasete malzeme edenler Başbuğ'un yanındakiler. Yazıklar olsun, gereken cevabı alacak" diye konuştu.

OSMANLI TOKADI YEMEMİŞLER

Bölgedeki gelişmeleri ve Afrin operasyonunu da değerlendiren Erdoğan, ABD'ye çok sert mesajlar verdi.  "Suriye ve Irak'taki DEAŞ tiyatrosunun artık sonu gelmiştir" diyen Erdoğan, "Bölücü örgütün mensuplarıyla yan yana poz verip de 'Biz bunların PKK olduklarına dair bir işaret görmedik' diyenler, kendileri kör veya aptal değillerse art niyetlidirler. Hele hele 'Bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin' ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açıktır" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.