Hava Durumu

Erdoğan'dan çok önemli açıklama: Saldırılar devam ederse gereğini yaparız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'ye hareket etmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, İdlib'de gözlem noktasına yapılan saldırıya ilişkin, "Rejim saldırmaya devam ederse gereğini yaparız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2019 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan çok önemli açıklama: Saldırılar devam ederse gereğini yaparız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Yıldırım-İmamoğlu ortak yayını:

Öncelikle görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız ön hazırlıkları gayet iyi bir şekilde yaptılar. Her iki tarafta burada gerek bu buluşmanın moderatörünü belirlemede müşterek bir çalışma yaparak ismi belirlediler. Bir de yayın platformu olarak her yerden olacak olması, kim istiyorsa buradan rahatlıkla yayını yapma imkanı yakalayacak. Bunu sadece Türkiye'de İstanbullu izlemeyecek. Tüm Türkiye'nin bu müzakereyi bu tartışmayı izleme imkanı olacak. Çünkü İstanbul sadece İstanbul'da yaşayanlara hitap eden bir yer değil. İstanbul adeta 81 vilayetin özeti olan bir ilimiz. O akşam burayı izleyenler Sivas'tan Sivaslı bile İstanbul'daki Sivaslı hemşerisini arayıp, inanıyorum ki onunla bu müzakerenin bu tartışmanın kendi aralarında onlar da müzakeresini yapacak. Kastamonulular aynı şekilde. Kastamonulu hemşerisini arayacak. Onlar da müzakeresini yapacak. Öbür tarafta Tokatlı, Giresunlu kendi hemşerisiyle bunun değerlendirmesini yapacak. Bu şunu getirecek. Gerçekten İstanbul gibi dünyanın örnek bir şehrini en ideal hangi yönetici yönetebilir? Bunu bizzat o akşamki müzakereden sonra çok daha net, güzel bir şekilde değerlendirme fırsatını halkımız bulacak diye inanıyorum. Bunun son kırılma noktası olan Pazar gününe kadar 1 haftaya da çok ciddi ışık verecek diye inanıyorum.

İdlib'de gözlem noktasına saldırı:

Bölgeyi takip ediyoruz, yaralılarımız şehitlerimiz oldu, bedelini ödettik.

Rusya ile görüşmelerimiz buradaki sıkıntıları minimize etti. Rejim saldırmaya devam ederse gereğini yaparız. Gözlem kulelerine saldırılar devam edecek olursa bizim burada sessiz kalmamız mümkün olamaz. Biz burada barışın egemen olmasını, ölümlerin durmasını istiyoruz.

Varil, fosfor bombalarıyla bu bölgeye saldırının devam  etmesi, affedilemez buna da sessiz kalamayız. Bölgede halkın sesine kulak veriyoruz.

Yeni askerlik sistemi:

Terörle mücadelede en ufak bir tereddüdümüz yok. Sürekli olarak hücre tazelenmesi olacak, sayıda azalma söz konusu değil.

Astsubay başarabiliyorsa generalliğe kadar çıkıyor.

12 ay içerisinde her ay sürekli asker alma söz konusu. Kuzey Kıbrıs'ta bizim askerimizin azalması diye bir şey söz konusu değil, orada ne kadar asker bulunması gerekiyorsa o kadar asker bulundururuz, birilerinden izin almayız

CHP'nin İl Seçim Kuruluna başvuru  görüntüleri:

Ben inanıyorum ki Yüksek Seçim Kurulu da burada gerekli olan adımı  atacaktır.

Ordu'daki VIP krizi:

Belediye başkan adayı olarak henüz bu devleti tanımamış. Bu devletin valisine kimsenin, ben edep ederim ağzıma alamam, bu ifadeyi kullanma hakkı yoktur. Devletin valisinni küfürle anmak kabul edilebilir değil. İşin arda bırakılır yanı yok, valimiz takipçisi olacak.

23 Haziran İstanbul seçimi:

Önümüzdeki hafta içerisinde halkla buluşmalar çerçevesinde  halkımızla bir arada olmak suretiyle İstanbul'umuzu beraber dolaşacağız.

ABD ile Münbiç mutabakatı:

Münbiç'le alakalı stratejik ortağımız ABD sözünde durmadı ve  orada beklenenler olmadı ama beklenenlerin olması bizim oradan elimizi, eteğimizi  çekmek anlamına gelmez. Bütün planlamalarımızı aynı şekilde koruyoruz ve bunu  yine aynen devam ettireceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.