Hava Durumu

Erdoğan'dan çok önemli çağrı: 'Kazası yok'

"Bu seçimin asla kazası olmaz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarıma partili - partisiz fark etmez. Bu dönüm noktasında vatandaşların demokratik hakkını muhakkak kullanmasının gereğini hatırlatmak istiyorum" dedi. Erdoğan ayrıca, "CHP bir defa bu darbe girişiminin adeta içindedir. Tankların önüne 'önce ben çıkarım' diyen kişi Kılıçdaroğlu, tanklarla anlaşıyor ve tankların arasından geçip gidiyor. Ana muhalefet partisinin gerek adayının gerekse genel başkanının kesinlikle darbeyle mücadele diye bir derdi yok" İfadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2018 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2018 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan çok önemli çağrı: 'Kazası yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT'de "Cumhurbaşkanı Özel Yayın" programında  gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye'nin, iki aylık seçim atmosferini değerlendiren Erdoğan, AK  Parti'nin bu süreci ilk kongreleriyle beraber geçirdiğini, il kongrelerini aynı  zamanda seçim mitingleri halinde geçirdiklerini, bir taraftan kapalı spor  salonlarının dışında açık alanda konuşmalar, daha sonra da kapalı spor salonları  içinde kongreleri yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, seçim kampanyasını da buna ilave ettiklerini, böylece sadece  bu noktada 100'e yakın kampanya ile bütünleşen adımlar attıklarını belirten  Erdoğan, yoğun bir süreci yaşadıklarını dile getirdi.

Dün il olarak Gaziantep ile bu işi noktaladıklarını, Gaziantep'ten  sonra yine ortak yayın gerçekleştirdiğini anımsatan Erdoğan, bugün de İstanbul'un  7 ilçesini dolaştığını aktardı.

"Bu sürecin hiç kuşkusuz en önemli meselesi katılım oranı meselesi.  Bir bayram geride bıraktık. Bazı vatandaşlar memleketlerine döndüler. Bazı  vatandaşlarımız 'Benim adayım güçlü, benim oyumdan bir şey olmaz' demek suretiyle  seçimlere katılım göstermeyebilirler. Bu tür düşünceye sahip vatandaşlara  verebileceğiniz bir mesaj olur mu?" sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Bu konu çok çok önemli. Bu ziyaretlerin veya bu gezinin, memlekete  gitmenin, kazası olur ama bu seçimin asla kazası olmaz. Dolayısıyla, ben  vatandaşlarıma partili, partisiz fark etmez, demokratik hakkını muhakkak  kullanmasının gereğini hatırlatmak istiyorum. Çünkü bu seçim normal bir seçim de  değil. Bir dönüm yaşıyoruz. Bu dönüm noktasında vatandaşlarımın demokratik  hakkını muhakkak kullanmalarının gereğini kendilerine hatırlatmak istiyorum.

Biz  hamdolsun son dönemlerde 85-86 katılımla hep seçimlerimizi  yaptık. Batı ülkeleri gibi 30- 35- 40 oranlarında seçim yaşamıyoruz. Bu bizim  için demokratik katılım gücümüzün, ne kadar iyi konumda olduğunu gösteriyor. Hele  şimdi bir yeni yönetim sistemini ilan edeceğimiz bu seçimde, ben bütün  vatandaşlarımızın sandığa gitmesini, sandıkta bu konuyla ilgili kararı belirlemede bir güç kaynağı olmasını istiyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.