Hava Durumu

Erdoğan'dan çok sert sözler: Vicdansızlar, ahlaksızlar...

Afrin'de sivillerin hedef alındığı iddialarıyla ilgili çok sert açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vicdansızlar, ahlaksızlar, edepsizler bizim kanımızda sivilleri vurmak yok ama sizin kanınızda var. Siz, Mali'de, Ruanda'da, Korsika'da durmadınız Libya'da bunu yaptınız" dedi. Erdoğan, 'Reis bizi Afrin'e götür' tezahüratları üzerine "Sefer görev emri olanlar hazır olsunlar. Ama şu an ihtiyaç yok " ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2018 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2018 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan çok sert sözler: Vicdansızlar, ahlaksızlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kahramanmaraş il kongresi öncesi konuşma yaptı, çarpıcı mesajlar verdi. Afrin Harekâtı'yla ilgili açıklama yapan Erdoğan, "Bir taraftan SİHA'larımızla, bir taraftan F-16'larımızla, helikopterlerimizle, tanklarımızla, toplarımızla Mehmedimize saldıranları inlerinde boğduk, boğuyoruz. Birileri ne diyor? Sivilleri vuruyorlar. Vicdansızlar, ahlaksızlar, edepsizler bizim kanımızda sivilleri vurmak yok ama sizin kanınızda var. Siz, Mali'de, Ruanda'da, Korsika'da durmadınız Libya'da bunu yaptınız. Türk'ü bu konuda bu şekilde yorumlayamazsınız. Siz, 10 bin kilometreden buralara niçin geliyorsunuz? Bizim 911 kilometre sınırımızda, sınırımızı koruma sorumluluğumuz var. Kimse kalkıp da 'Niçin bu sınırları koruyorsunuz?' diyemez. Korumaya devam edeceğiz. Saldıranlara da hesabını sormaya devam edeceğiz. Şunu kimse unutmasın, bu ülke, millet, asker 'korkaklar ordusu' değildir. 'Korkaklar ülkesi' değildir. Şu anda da bu hesabı onun için soruyoruz" dedi.

'TOPYEKÛN KIYAMA KALKMIŞTIR'

Erdoğan'ın kongre salonunda yaptığı açıklamalardan satırbaşları da şöyle:

"Bugün Türkiye, Maraş'ın 98 yıl önce zaferle neticelendirdiği kahramanlığı, tüm güney sınırları boyunca sergiliyor. Türkiye, 81 milyon vatandaşıyla istiklaline ve istikbaline el uzatanlara karşı topyekün kıyama kalkmıştır"

SEFER GÖREV EMRİ OLANLAR HAZIR OLSUN'

(Afrin'e gitmek istediğini söyleyen partililere) Sefer görev emri olanlar hazır olsunlar ama şimdilik ihtiyaç yok.

KESİLEN SAKAL DAHA GÜR ÇIKAR

Bize terör örgütleri üzerinden yapılanlar, milletimizin sakalını kesmeye benzer. Halbuki biz harekete geçtiğimizde o teröristleri tümüyle imha ederek inşası için var güçleriyle çalıştıkları yapının kollarını, kanatlarını kırarız, haberleri yok. Kesilen sakal daha gür olarak çıkar ama giden kol, kanat geri gelmez.

'GÜNEŞ GÖREN BUZ KÜTLESİ GİBİ ERİYİP...'

Sahada Türkiye'yle baş edemeyeceklerini görenlerin, dünya çapında yalana, iftiraya, çarpıtmaya dayalı bir propaganda savaşı başlatmaları da işe yaramayacaktır. Hakikatlerin karşısında bu yalanlar, tıpkı güneşi gören buz kütlesi gibi eriyip, buharlaşıp gidecektir.

'YAVAŞ YAVAŞ FARKINA VARMAYA BAŞLADILAR'

Bugün artık maziden atiye kurduğu köprüyle kim olduğunu bilen, bugün nerede durduğunun farkında, gelecekte nereye gitmek istediğinin şuurunda bir Türkiye vardır. Bize hala dünkü Türkiye gözüyle bakan, bu şekilde muamele edenler yavaş yavaş gerçeklerin farkına varmaya başladılar.

Ayrıntılar geliyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.